Любовта може да боли, може да е плашеща. Тя е като хазарта – залагаш всичко с надеждата да спечелиш. Във всяка връзка учиш неща, но усещаш и болката.

Всеки път, в който някой се появи, искаш той да е Единствен. Надяваш се този път всичко да завърши добре, но раздялата винаги е болезнена за теб. Тя замъглява онази мечта да срещнеш правилния човек.

Издигаш стени около сърцето си. Пренебрегваш емоциите си, за да не бъдеш наранена отново. Внимаваш с избора на мъже.

Знам, че идеята за великата любов вече ти се струва нереална, но не трябва да я губиш. Знаеш кога ще бъдеш разочарована. Знаеш кога не можеш да разчиташ на някого. Не си цинична, а мислиш трезво.

Но повярвай ми: На този свят има момче за теб. Само едно. Един човек, който ще те обича така, както никой друг не е успял. Всичко, което ти трябва да направиш е да вярваш.

Някой ден ще срещнеш онзи, който ще е честен с теб. Няма да те лъже. Ще бъде откровен. Ти ще го цениш, както той ще цени теб. Ще познаваш слабостите му, а той твоите също. С него всичко ще е по-лесно.

Той няма да ти спестява нищо само защото може да не е това, което искаш да чуеш. Той ще е умен, а действията му ще ти показват всеки ден колко те цени. Ще се усмихваш отново. Ще си върнеш старото Аз. Ще си позволиш да чувстваш!

Някой ден този мъж ще е причината защо чудовищата под леглото ти ще изчезнат. Той ще заличи лошите спомени. Ще знае, че си силна и ще ти се радва.

И тогава... Тогава ти ще го допуснеш до себе си. Няма да го направиш, защото имаш нужда от него, а защото с него се чувстваш добре. Ти също си човек, който заслужава добро. Сърцето ти може да даде още много, а Единственият ще получи част от него. Защото ти ще си най-хубавото нещо в живота му. Не е глупак, за да те изпусне.