На 31.01. в 16.00 часа настъпва лунно затъмнение в знака Лъв. Тогава Луната, чието движение съвпада със Северния Лунен Възел застава в точна опозиция със Слънцето във Водолей и Южния Лунен Възел. Земята застава между нощното и дневното Сетило и хвърля сянката си върху Луната. 

Оста Лъв-Водолей отговаря за забавленията с приятели, флиртовете, социалните контакти, демонстрацията на таланти и ексцентричността. Заради събитието е много вероятно на 31.01. и 01.02., периодът през който най-силно ще усещаме събитието да имаме конфликт именно в тези сфери от живота ни.
Възможно е да са противопоставени егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). Също така ще ни се случват кармични събитя (Южния и Северния Възел), които ще ни учат и насочват към важни за израстването и развитието ни неща.

Ако излизаме по социални събития съществува риск да се увлечем и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване. 

От друга страна ще сме емоционални и ще реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Добре е също така да сме внимателни с флиртовете и закачките, за да не подведем някого, на когото държим.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Затъмнението за неподвижните знаци Лъв, Водолей, Скорпион и Телец, както и за хората с Асцендент и лични планети в тези знаци. Възможно е те заради дребни и не особено съществени неща да си навлекат големи неприятности. Те ще бъдат със свръх изострени нерви и не особено търпеливи към останалите и по всяка вероятност ще тръгнат да се изясняват с близък до тях човек, многократно влошавайки ситуацията.

Огнените знаци Стрелец и Овен е добре да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не получат здравословни неразположения в последствие.

Водните знаци Риби и Рак ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оставят на околните.

При земните знаци Козирог и Дева съществува рискът да се скарат с колега, за това е важно да са умерени в приказките и реакциите си.

Въздушните знаци Везни и Близнаци е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Днес ни очаква и уникален феномен, който ще наблюдаваме за първи път от 150 години - затъмнението на кървавата Супер Луна! Така Луната на 31 януари няма да е просто синя, но ще бъде и Супер Луна – така се нарича пълната луна, когато е на по-малко от 364 000 километра от Земята. В такива моменти тя изглежда по-голяма от обикновено. И накрая, терминът „кървава луна“ се отнася за частичното или пълното лунно затъмнение, при което Луната често ни се струва оранжева или червеникава.