На 11.02. в 02:30 часа настъпва Лунно затъмнение в знака Лъв, тогава Луната, чието движение съвпада със Северния Лунен Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето) застава в точна опозиция със Слънцето, което преминава през Водолей. По време на Затъмнението Слънцето, Земята и Луната застават в почти права линия, така че Земята ще се намира между Луната и Слънцето и ще затъмнява нощното Светило.

Най-силно ще усещаме събитието на 10, 11 и 12.02. Много е вероятно през тези три дни да не сме особено стабилни емоционално, да сме объркани и несигурни. Преценката ни няма да е трезва и поради тази причина е важно да избягваме взимането на важни решения, провеждането на важни разговори или срещи. Добре е също така да не стартираме проекти или значими начинания, понеже е много вероятно нещата да не ни се получават по план или да се разминават с очакванията ни.

Трите дни около Пълнолунието ще бъдат най-напрегнати за неподвижните знаци Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни разправии с хора и ненужна ескалация на напрежението. Поради тази причина е важно да са изключително внимателни и да не избързват в преценките и реакциите си.

Рибите и Раците ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.

При Везните и Близнаците са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.

Овните и Стрелците ще имат работни ангажименти и е важно да са прецизни, за да имат успех.

Козирозите и Девите може да са силно разконцентрирани и разсеяни. Добре е да намерят време за творчески занимания, йога или спа процедури и да избягват поемането на ненужни ангажименти през периода.