На 05.05. в 20.23 часа настъпва Лунно затъмнение в знака Скорпион, тогава Луната, чието движение съвпада с Южния Лунен Възел застава в точна опозиция със Слънцето в Телец, което съвпада със Северния Лунен Възел.

Най-силно ще усещаме събитието на 4-ти, 5-и и 6-и май. Много е вероятно през тези три дни да сме леко объркани, да не сме особено стабилни емоционално и да сме свръхчувствителни. При всички случаи преценката ни няма да е особено трезва и поради тази причина е важно да избягваме провеждането на важни срещи или важни разговори. Добре е също така да не стартираме проекти или значими начинания, понеже е много вероятно нещата да не ни се получават по план или да се чувстваме леко потиснати или неоценени от страна на заобикалящите.

Трите дни около Затъмниението ще бъдат най-разнообразни и напрегнати за неподвижните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни разправии с хора и ненужна ескалация на напрежението. Поради тази причина е важно да са изключително внимателни и да не избързват в преценките и реакциите си.

При Везните и Близнаците са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.

Рибите и Раците може да са силно разконцентрирани и разсеяни. При всички случаи ще имат работа за отмятане и ще им се наложи да положат известни усилия в тази насока.

Овните и Стрелците ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.

Козирозите и Девите по всяка вероятност ще имат работни ангажименти, но е важно да са прецизни, за да имат успех.