На 27.07. в 23:00 часа настъпва Лунно затъмнение в знака Водолей, тогава Луната, чието движение съвпада Южния Лунен Възел застава в точна опозиция със Слънцето и Северния Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето), които преминават през знака Лъв. По време на Затъмнението Слънцето, Земята и Луната застават в почти права линия, така че Земята ще се намира между Луната и Слънцето и сянката й ще затъмнява нощното Светило.

Най-силно ще усещаме събитието от 26.07. до 29.07. Много е вероятно през тези четири дни да сме объркани, несигурни и изнервени и да се вкарваме в различни конфликти. Няма да сме особено стабилни емоционално и преценката ни няма да е трезва.

Важно е през периода да избягваме взимането на важни решения, провеждането на важни разговори или срещи, купуването на скъпи стоки или услуги. Добре е също така да не стартираме проекти или значими начинания, понеже е много вероятно нещата да не ни се получават по план или да се разминават с очакванията ни.

Дните около Затъмнението ще бъдат най-напрегнати за неподвижните знаци Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни ненужни разправии със заобикалящите, здравословни проблеми или внезапни събития и несполуки, които биха могли да доведат до инциденти или до объркване на плановете.
Препоръчва им се да са изключително внимателни, да не избързват в преценките и реакциите си. Добре е да си оставят време за почивка и релакс и да се постараят да не мислят негативно или категорично.

Везните и Близнаците е възможно дълго да планират и изпипват нещата, но така и да не съберат смелост за действие.

Овните и Стрелците може да имат конфликт между нещата, които трябва да свършат и нещата, които искат да правят, рискувайки накрая нито работата да им е свършена както трябва, нито почивката и удоволствията им да са наистина удовлетворяващи, заради гузна съвест и недостатъчната ефективност на професионалното поприще.

Рибите и Раците по всяка вероятност ще срещат спънки и пречки с хора от близкото обкръжение или заради документи и договорености.

При Козирозите и Девите са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.