Ако някога ти се е случвало да харесваш един мъж и той изведнъж да ти каже, че не е готов да се обвърже с теб, знаеш колко неприятна и изнервяща може да е такава ситуация.

Отделила си от времето си, посветила си се на този мъж, гледала си с ентусиазъм към следващите ви срещи и изведнъж се сблъскваш с неговия страх от обвързване. Той ти заявява, че иска да забавите темпото, просто да правите секс или дори да се разделите за известно време. Това може да те накара да се разочароваш от всички мъже.

В такива моменти вероятно ще ти се иска да спориш с него или да го накараш да ти обясни причините за решението му, за да ги опровергаеш.

Не се поддавай и не го прави.

Ако го накараш да ти обясни, се превръщаш в майка му и си правиш лоша услуга.

Когато чуеш глупавото му обяснение защо не иска да има сериозна връзка с теб, кажи магическата дума: Разбирам.

И толкоз, нито думичка повече. След настъпилата пауза, той ще се опита да ти даде още по-глупави причини, които вероятно ще те ядосат още повече и е много вероятно да искаш да му отвърнеш.

Но вместо да се впускаш в спор, имай воля и кажи отново „Разбрам“.

Това ще му покаже две неща – първо, че ти го разбираш (дори реално да не е така), второ, ти си силна жена и нямаш намерение да му се молиш.

В крайна сметка всеки има право на мнение и никой не може да ни наложи какво да чувстваме. Няма значение дали да си съгласна с него, но трябва да приемеш, че такива неща се случват и понякога е съвсем нормално да ни е страх от обвързване.

След аргументите той ще ти предложи по-малка „сделка“. Например „може все още да излизаме заедно“. Тогава му отговори „Оценявам желанието ти да се виждаме и да излизаме на срещи, но няма смисъл. Щом не сме двойка, няма да ми е комфортно. Харесвам те, но държа и на себе си.“

След това той ще си тръгне, без да знае какво да ти каже. Това не е проблем, защото мъжете се влюбват, когато си далече, когато виждат, че могат да те загубят. Такива ситуации събуждат в тях първични реакции и те се превръщат в ловци, които са изпуснали своя улов. Недей да му звъниш или да му пишеш, остави го той да се върне при теб.

Ако имаш търпението да го чакаш и наистина смяташ, че той си заслужава, следващия път, когато те покани да излезете, можеш да си сигурна, че е преосмислил решението си и е готов да бъде с теб.

Ако пък не се върне, не ви е било писано и любовта те очаква някъде другаде.