Една от най-честите причини за нощния плач на бебето е, че биберонът му е паднал от устата, то не може да си го намери и започва да плаче, за да му го дадеш.

Докато много майки са се примирили с този проблем, Лаура Герсън е измислила гениален трик, с които да разреши подобни ситуации.

Ето какъв е трикът на Лаура:

„Откакто дъщеря ми стана на 3 месеца, винаги слагам в креватчето ѝ 10 биберона. Открих, че когато плаче нощем, причината е, че иска биберон. Щом ѝ го дадях, тя веднага заспиваше. Осъзнах, че ако сложа няколко биберона около нея, тя все ще намери един от тях, ще го пъхне в устата си и готово. След този трик не е плакала нощем вече 8 месеца... пълен успех!“

„Не мога да повярвам, че постът ми стана толкова популярен, казва Лаура. Реших да го публикувам във Фейсбук, защото дъщеря ми изглеждаше толкова сладка с всички биберони около себе си. Не мога да повярвам, че предизвика толкова силна реакция.“

Много майки споделят, че ще пробват трика на Лаура и не могат да повярват, че не са се сетили по-рано. Има обаче и много интернет потребители, които упрекнаха Лаура, че въобще е дала биберон на детето си. „Ако не искате детето ви да плаче за биберона си... просто не му давайте такъв! Бебетата не знаят какво е биберон, докато не им го дадете, а бибероните са направени за онези мързеливи родители, на които не им се занимава и искат детето им да млъкне по-бързо“, пише разгневена майка. Други предупреждават, че бибероните вредят на бебешките зъбки.

А вие какво мислите? Бихте ли изпробвали този трик?