Преди няколко дни една майка и блогърка – Сайобан Рение, написа откровен пост, в който разказва как малката ѝ дъщеричка щяла да се удави, защото я оставила за няколко секунди сама във ваната. Реакцията на множество майки не закъсня и Сайобан беше остро осъдена за постъпката си.

Сайобан разказва, че сложила във ваната двете си деца – Хари и Аойфи, поиграла си с тях и след малко се сетила, че имала да простира пране. Нейният перфекционизъм и желанието всички да е свършено докрай надделели над здравия разум и Сайобан отишла да простре една риза на съпруга си. Според нейните думи се бавила за малко – „може би 15-30 секунди”. Когато се върнала видяла стряскаща гледка – „Аойфи беше под водата. Хари се смееше. Грабнах я възможно най-бързо и я извадих от ваната. Притиснах я до мен и тя започна да кашля и пищи. Хари изведнъж осъзна, че тя не си играе и усмивката изчезна от лицето му.”

Малкото момиченце е добре, но Сайобан решила да напише пост, в които да излее чувствата си. Ответната реакция не закъсняла и много майки осъдили остро постъпката на Сайобан.

За тях тя написала следния отговор:

„Майки, които съдят други майки... няма място за такива прояви, затова трябва да СПРЕМ. Тази седмица няколко майки, които си мислех, че знаят какво изпитвам и ме разбират, осъдиха способностите ми като майка.

Към жените, които казаха, че съм ужасна майка, защото съм обърнала гръб на децата си за няколко секунди – наистина ли?! Сигурна съм, че и ти си правила подобни грешки или познаваш майка, която ги е правила. Аз просто бях достатъчно смела да призная грешката си, да се извиня и да се опитам да предупредя други майки.

Аз се старая възможно най-много, също като теб.”

Сайобан, която преди е била пиар, казва, че всички майки правят грешки, но няма извинение за нападките и униженията, които майките си разменят.