"Скъпа дъще,

Ти си любимият ми човек на света” не е нещо, което ще ме чуеш да изричам вече. Не само, че не е честно към татко ти, но и няма да прозвучи добре на малката ти сестричка, щом се роди и се научи да говори. Засега обаче ми е трудно да не си го мисля.

Ти, ти, ти. Ти си тази, която отвори широко сърцето ми. Ти ме научи какво означава тази дива, неконтролируема, безгранична, безусловна любов. Ти промени всичко. Ти ме превърна в майка.

И макар и вече да няма да си единственото ми дете или дори единственото ми момиче, ти винаги ще ми бъдеш първата.

Ти си първата, която ме накара да забравя себе си. Ти си първият човек, на когото съм казвала “Обичам те!” по повече от 10 пъти на ден. Ти си първият човек, чиято температура съм мерила, чийто нос съм бърсала и чието повръщано бях прекалено уморена да почистя и общо-взето спах в него.

С теб направих първите си грешки като майка, като например да те оставя да се преобърнеш от леглото на пода. Кой знаеше, че може да се преобърнеш? Благодаря ти, че не се нарани и че не запази лоши чувства.

Бебето ни ще се роди скоро и макар и да няма да бъдеш единственото ми дете вече, ти вероятно ще бъдеш единственото дете, което знае какво е да получи цялото ми внимание. Защото как да спра да мисля за теб някога?

Когато осъзнах това се почувствах гузна, но все пак и сестра ти ще има някои привилегии. Не мога да си представя на нея да й е скучно или самотно за дълго - не и с теб и твоя безкраен репертоар от песни, танцови стъпки, костюми и фокуси. Нямам търпения да видя как ще те гледа. Ти си безстрашната изследователка, която ме води за ръката към бъдещето. Ти си във всичките ми мисли и мечти и всяко пожелание, което си намислям, когато видя падаща звезда.

Така че, ако се почувстваш разочарована, че аз кърмя сестра ти, вместо да си играя с теб или може да съм сурова с теб, а с нея не (тя все пак е само бебе) или защото не мога да спра да повтарям колко е сладка (аз харесвам бебета, така, както ти харесваш понита), знам, че има предостатъчно любов и за двете ви, заради безкрайното пространство в сърцето ми, което ти отвори.

Ти, ти, ти. Ти винаги ще бъдеш първата.