Принц Луи вече е ученик. И според Кейт той иска от нея едно и също нещо всеки ден след училище. Детето дълго време остава в сянката на по-големите си брат и сестра заради крехката си възраст. Но най-накрая младият принц ходи в същото училище като принц Джордж и принцеса Шарлот. Четиригодишното момче посещава училище Ламбрук, където всички деца на принца и принцесата на Уелс започнаха да ходят през септември миналата година.

Учебното заведение се смята за престижно и предлага на учениците си много извънкласни дейности. Изборът на училище на Уилям и Катрин в Бъркшир беше описан като "по-скоро пасторален", а малкият принц Луи вече може да се присъедини към така наречените „Дървени петъци“, когато най-малките ученици се разхождат из училищния двор, за да строят леговища и да пекат маршмелоус около огъня.

Изглежда, че Луи няма по-любимо занимание от това да прекарва време на открито. И често принцът моли майка си да го изведе на разходка след дългия ден в училище.

Кейт, която е известна с любовта си към природата, казва, че децата ѝ, особено най-малкият ѝ син Луи, прекарват много време в градината както у дома, така и в училище. "Луи се прибира вкъщи и казва: "Трябва да изразходя енергията си"  и отива на двора", признава принцесата на Уелс.

Уилям и Кейт разкриха и някои от любимите хобита на децата си по време на ръгби мача между Уелс и Англия в Кардиф миналия уикенд. Двойката разкри, че сега Джордж предпочита да се бори, вместо да играе безконтактно ръгби.

"Опитват се да го научат на правилата", казва Катрин. "Те ги карат да изграждат увереност. Тъй като е висок, той има необходимата физика. И Луи се присъединява към него. Шарлот също играе ръгби."

Младите принцове Джордж и Луи и принцеса Шарлот са в прекрасна спортната форма и често споделят страстта на майка си към игрите на открито. Те също така обичат да наблюдават техниката и работата на квалифицирани специалисти, което според родителите им ги кара да се замислят за бъдещата си професия