Враждата между Кейт Мидълтън и Меган Маркъл е много по-отдавна, отколкото предполагахме. Това става ясно от мемоарите на принц Хари, които от 10-ти януари вече са достъпни за широката аудитория.

В книгата, озаглавена "Резерва", Хари описва подробно спора, възникнал между Кейт и Меган, заради коментари, които Меган уж е направила по време на третата бременност на Кейт. Според мемоарите на Хари, Кейт е поискала извинение на помирителния чай през юни 2018 г. между двете кралски двойки в двореца Кенсингтън.

Според мемоарите на Хари чаят е бил приготвен, за да поправи телефонен разговор, който Меган и Кейт са провели седмици преди сватбената церемония на Меган и Хари през май 2018 г. Хари пише, че по време на разговора Меган е предположила, че Кейт има "бебешки мозък", след като Кейт е забравила незначителна подробност. По това време Кейт е бременна с принц Луи.

 

"Ти говореше за моите хормони. Ние не сме достатъчно близки, за да говориш за моите хормони", казала Кейт на Меган по време на срещата след това. Хари споделя, че принцесата на Уелс била толкова ядосана, че стискала силно страната на стола си и пръстите й побелели.

В мемоарите си Хари разказва за объркването на Меган от "обидената" реакция на Кейт и споделя, че тя често говори с приятелите си по този начин. Хари пише, че Уилям посочил Меган и казал, че нейният "груб" коментар не е начинът, по който се правят нещата във Великобритания. Тогава Меган казала на Уилям "да си махне пръста от лицето й".

В същата глава Хари пише, че на сватбата му с Меган Уилям и Кейт са преместили табелките си и са сменили местата си. Според Хари той и Меган са спазили американската традиция да поставят двойките една до друга, но добавя, че Уилям и Кейт са настоявали двойките да седят поотделно.

"Наистина ли се стигна дотук? Да си викаме един на друг за табелки и хормони?" пише Хари в книгата си.