Хари и Меган са герои. Това е официално. Те са удостоени с награда за човешки права за "героичната им позиция срещу "структурния расизъм" в монархията". Наградата се нарича "Зрънце надежда" и се връчва от организацията за човешки права "Робърт Ф. Кенеди", кръстена на бившия главен прокурор на САЩ (и брат на Джон Ф. Кенеди), който е застрелян от фанатик през лятото на 1968 г.

През това лято, когато е убит и борецът за граждански права д-р Мартин Лутър Кинг, наистина има герои, сред които д-р Кинг е най-големият. Но има хора, които не са съгласни с това Хари и Меган да получат подобна награда.

Професор Дейвид Насоу, финалист на конкурса "Пулицър" и автор на книгата "Патриархът" за бащата на Боби Кенеди - Джоузеф, обяви наградата за Съсекс за "нещо средно между възвишено смешно и откровено нелепо". Тя е абсурдна".

Той добави: "Ако погледнете хората, които са били награждавани с наградата "Робърт Кенеди" в миналото - Бил и Хилари Клинтън, Нанси Пелоси председателката на Камарата на представителите на САЩ, епископ Дезмънд Туту - тогава трябва да се запитате какво правят Хари и Меган тук? Какво, за Бога, са направили, за да заслужат това?

Дори когато Хари и Меган се подготвят да получат наградата следващия месец, в САЩ и, уви, във Великобритания има истински жертви на расизъм. Дори когато те присъстват на галавечерта в Ню Йорк, заобиколени от украсени с бижута и подмазвачески настроени богаташи, полицейските сили в цялата страна са разследвани за истински случаи на расизъм. Най-бедните деца на чернокожи родители във Великобритания и САЩ все още страдат от обикновен расизъм не само от полицията, но и от системата.

Сравнете ги с нелепите Хари и Меган, които стискат наградата си "Вълна от надежда". Тези двамата всъщност карат човек да се отчайва, че някога ще се помирят със семейството си. Ние също изпитваме отчаяние от това, че двама свръхпривилегировани, самовлюбени, глупави хора не успяват да осъзнаят в какви чичковци са се превърнали, откакто са отишли да живеят в Калифорния.”