Меган Маркъл разкри, че е била момиче от "Сделка или не", и сподели, че се е отказала, защото се е чувствала "обективизирана", ценена само заради "красотата, а не заради мозъка" и третирана като "глупачка" - думата, която е в основата на последния ѝ подкаст в Spotify, пуснат днес с участието на Парис Хилтън.

Херцогинята на Съсекс заяви, че е благодарна за работата, тъй като се е опитвала да пробие като актриса и да "плаща сметките", но не и за това, че се е чувствала глупава на тази работа.

Говорейки в новия си подкаст "Архетипи" с Парис Хилтън, озаглавен "Разбиване на глупачките", Меган заяви, че иска собствената ѝ дъщеря Лилибет да бъде оценявана първо заради мозъка си, а не заради красотата или тялото си, както тя се е чувствала в "Сделка или не", където участва в 34 епизода.

Херцогинята каза: "Искам дъщеря ни да се стреми към малко по-високи постижения. Да, искам моята Лили да иска да бъде образована, да иска да бъде умна и да се гордее с тези неща".

Преди 16 години Меган участва във втория сезон на "Сделка или не" по NBC. Първоначално тя застава до куфарче номер 11 за два епизода, а след това се премести до номер 24. През 2006 г. тя напуска шоуто в средата на сезона.

“В крайна сметка се отказах от шоуто. Аз бях много повече от това, което се представяше на сцената.”, споделя тя. “Не ми харесваше да се чувствам принудена да изглеждам така. И малко съдържание. И точно така се чувствах по онова време, когато бях сведена до този специфичен архетип - думата "бимбо".

Кралската особа разкри, че тя и останалите жени в шоуто са били принудени да се "редят" на опашка за различни разкрасителни процедури, включително "подплънки в сутиена" и изкуствени мигли. Тя споделя: "Дори ни даваха ваучери за спрей за тен всяка седмица, тъй като имаше много шаблонна представа за това как точно трябва да изглеждаме. Ставаше дума единствено за нашата красота".

Меган се появява в шоуто, преди да пробие в хитовия сериал "Костюмари", преди да срещне принц Хари. Тя сподели: "Бях заобиколена от умни жени на сцената с мен, но не това беше фокусът на това, защо бяхме там, и накрая си тръгвах с тази яма в стомаха. Както казах, бях благодарна за работата, но не и за това, че ме кара да се чувствам глупачка".