Глухонемите са пълноправни членове на нашето общество. Правилната мотивация, воля и слухов апарат доказват, че няма невъзможни неща.

Тазгодишното издание на „America’s Got Talent” поднесе огромна изненада на всички зрители. Манди Харви трогна всички с таланта и историята си, която може да послужи за пример на мнозина.

29-годишната певица е загубила слуха си, когато е била на 18 години. Причината била дегенеративно заболяване.

Тогава Манди била първи курс и се наложило да напусне музикалната програма в колежа. Тя трябвало отново да се учи как да пее, използвайки умението на мускулите да „помнят“. Освен това, тя се научила да усеща вибрациите на музиката с краката си.

По време на предаването Манди изпълни своя собствена песен, наречена „Try” („Опитай“). Изпълнението ѝ докосна всички и предизвика силни емоции.

Съдията Саймън Коуел, известен като безкомпромисен, когато става дума за музика, използва „златен бутон“. С него той изпрати талантливата Манди директно в предаванията на живо.

Манди е пример, че никога не трябва да се отказваш, въпреки недостатъците си и че волята създава чудеса!

Загубата на слуха днес е сериозен проблем, който засяга хора от всички възрасти. Пренебрегването му обаче, може да доведе до редица негативни последствия. Затова специалистите съветват да проверяваме слуха си поне веднъж годишно.