От 18.08. до 04.10. Марс ще пребивава в знака Дева. Марс отговаря за начина, по който се отстояваме и се борим за нещата. Планетата също така символизира енергията, която влагаме и новото начало. Марс управлява знака Овен, и по принцип представлява не особено рафинирана, но доста мощна енергия или импулс.

Девата от друга страна е най-детайлно ориентирания и прецизен знак от зодиака. Нейн управител е Меркурий, планетата на мисълта и комуникацията. Пребиваването на Марс в знака на Дева е конфликт сам по себе си, защото първичният импулс към отстояване и постигане на целите, по един или друг начин ще бъде посечен от загубата на време за изпипване на подробностите. Поради тази причина е много вероятно голяма част от нас толкова много да се загубят в изпипването на нещата, които искат да направят, че да забравят да действат.

Престоят на планетата тук ще ни стимулира да преразгледаме отговорностите и ангажиментите си. За да сме успешни е много важно да сме старателни и отговорни. Трябва да отмятаме задачите си продуктивно и отдадено и да внимаваме да не си губим времето с прекалено дълга подготовка. Има риск да отделяме голямо внимание на подробностите и детайлите и да губим от поглед цялостната картина.

Възможно е да сме критични и прецизни, както към своята работа, така и към работата на заобикалящите.

Някои от нас ще започнат нова работа или ще поемат нов професионален ангажимент, други ще имат нови попълнения на работното място, нови шефове, подчинени или колеги.

Препоръчва ни се да се погрижим за здравето и тонуса ни, да започнем нов спорт или режим на хранене, да се погрижим за външния си вид, с купуването на нови тоалети, подлагането на подходяща козметична процедура или нова прическа.

Периодът е идеален да влагаме енергията си и за неща, които ни доставят удоволствие и благодарение, на които бихме могли да релаксираме подобаващо.

Най-добре ще се отрази преминаването на Марс през Дева на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. По всяка вероятност те ще започнат нови начинания през периода, ще завържат нови познанства и ще поемат нови, важни за тях ангажименти.
При тях може да се очаква голям напредък по належащ въпрос, както и открояване пред познати, приятели, колеги или семейство с постижения, знания или таланти.

При водните знаци Рак, Скорпион и Риби са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец е възможно да подават или попълват документи, да получават или пишат съобщения, да изпращат или получават доставки през периода. При всички случаи ще са много общителни и комуникативни и ще имат успех с предаването и получаването на информация.

При Водолеите, Близнаците и Везните ще търсят начини на направят добри инвестиции и дългосрочни сделки, но е важно да си планират добре нещата и да не действат през глава, силно идеализирайки предложенията, които получават в периода.