От 17.03. до 16.05. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, както и за старта и новото начало, ще се намира в знака Козирог, знакът, който отговаря за задръжките, ограниченията, отговорностите и прогреса.

През периода е важно да сме много целеустремени и постоянни, ако искаме да постигнем намисленото. Колкото повече се стараем, спазваме законовия ред и не позволяваме на авторите, задръжки и прекалено голямата пасивност на ни пречат, толкова повече ще постигаме.

Ако сме достатъчно последователни и прецизни в действията си, периодът ще е идеален за стартиране на сериозни начинания и граденето на стабилна структура, както в личните, така и в професионалните ни дела.

Най-добре ще се отрази преминаването на Марс през Козирог на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да се очаква много силен вътрешен подтик към действие и към демонстрация на талантите и уменията им, който ако са достатъчно сериозни ще успеят да реализират по най-добрия възможен начин и да имат успех с неща, които са важни за тях отдавна.

Препоръчва им се да са последователни и упорити, прескачайки пречките и спънките, които не е изключено да им излизат на пътя. Важно е да запазят достойнството и умереността си, но също така е важно да обръщат достатъчно внимание на другите и да се стараят да изясняват своите позиции ясно, без да губят самообладание и да се самозабравят.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби не е изключено усилено да изготвят стратегии за действие. Възможно е дълго да планират и изпипват нещата, но така и да не съберат смелост за действие. Не е изключено те да имат конфликт между нещата, които трябва да свършат и нещата, които искат да правят, рискувайки накрая нито работата да им е свършена както трябва, нито почивката и удоволствията им да са наистина удовлетворяващи, заради гузна съвест и недостатъчната ефективност на професионалното поприще.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец по всяка вероятност ще търсят начини на направят добри инвестиции и дългосрочни сделки. При всички случаи е важно да си планират добре нещата и да не действат през глава, силно идеализирайки предложенията, които получават през периода.

При въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.