От началото на юли до 18.08. Марс, планетата, която отговаря за старта на нещата, силата и енергията, с които се борим и отстояваме себе си, ще преминава през знака Лъв. Това е най харизматичния и открояващ се знак от зодиака.

През целия период се очаква да сме борбени и постигащи, ще защитаваме позициите си ясно и отчетливо и по всяка вероятност ще успеем да поставим начало на важни за нас неща, най-вече свързани със сферата на знака Лъв (любовта, децата и забавленията), като някои от нас ще започнат любовни взаимоотношения, други ще създадат потомство, трети ще обърнат внимание на децата си, други ще открият ново любимо хоби или спорт.

Най-добре ще се отрази преминаването на Марс през знака Лъв на огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще изпъкнат в средата си и ще постигнат значителен успех с нещо, което от известно време ги притеснява.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще са изключително комуникативни и общителни през целия период. Една част от тях ще се сдобият с ново средство за комуникация или транспорт, а други ще подписват нови важни за тях договори или документи.

Земните знаци Телец, Козирог и Дева усилено ще развиват партньорствата си, както личните, така и професионалните.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион е възможно да трябва да се напасват към нови и независещи от тях обстоятелства. Запазвайки позитивизма и концентрирайки се върху най-важното ще успяват бързо да овладяват ситуацията и няма да има нещо което да им се опре при тези промени и което да ги тормози по-дълго време.