От 16.09. до 30.10. Марс, планетата, която отговаря за старта на нещата, силата и енергията, с които се борим и отстояваме себе си, ще преминава през Везни, знакът на хармонията, разбирателството, красотата, партньорствата, частния бизнес и споразуменията.

През целия престой на небесното тяло тук ще защитаваме позициите си с финес и лекота, без да сме натрапчиви и нетърпеливи. Не е изключено да сме по-нерешителни от обикновено и заради запазването на добрия тон и мира с останалите да оставяме нещата да ни се изплъзват и да не се преборваме за тях с пълния ни капацитет и потенциал. Ще търсим най-доброто за всички замесени и ще сме склонни да оставяме себе си на заден план, което в някои ситуации ще е в наш плюс, а в други в минус.

През периода ще успеем да поставим начало на важни за нас неща, най-вече свързани със сферата на знака Везни, като някои от нас ще започнат любовни взаимоотношения, други ще предприемат ново съвместно начинание с партньора, трети ще започнат нова печеливша дейност или професионално партньорство, докато четвърти ще стартират разкрасителни процедури, които ще променят имиджа и външния им вид.

Особено облагодетелствани от преминаването на Марс през знака Везни ще бъдат въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще изпъкнат в средата си и ще постигнат значителен успех с нещо, което от известно време ги притеснява.

Телците, Козирозите и Девите ще са изключително комуникативни и общителни през целия период. Една част от тях ще се сдобият с ново средство за комуникация или транспорт, а други ще подписват нови важни за тях договори или документи.

Рибите, Раците и Скорпионите е възможно да трябва да се напасват към нови и независещи от тях обстоятелства. Запазвайки позитивизма и концентрирайки се върху най-важното ще успяват бързо да овладяват ситуацията и няма да има нещо което да им се опре при тези промени и което да ги тормози по-дълго време.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец усилено ще развиват партньорствата си, както личните, така и професионалните.