X

Маска за лице с червени боровники!

от в 18:10 на 02.01.2014 в Красива дама | Грижа за лицето


Маска за лице с червени боровники!

Маска за лице с червени боровники!

Да, може би не ви е идвало на ум, че от червените боровинки става чудесна маска за лице. 

За приготвянето й ще са ви необходими няколко съставки: боровинки, червено грозде, малко сок от грейпфрут и неовкусен желатин.


Киселината в този плод действа като ексфолиант, а витамини A и C помагат за производството на колаген. Червените боровинки се борят със свободните радикали, причиняващи бръчки и ви помагат да поддържате кожата си хидратирана.

Важно е, преди да нанесете маската върху лицето си, първо да я тествате върху вътрешната страна на ръката си, където кожата е по-чувствителна, за да бъдете сигурни, че ще понесе съставките. Измийте лицето си, за да отстраните всички замърсявания или грим и го подсушете добре. Внимавайте и за дрехите си, тъй като лесно може да се изцапате. Препоръчва се стара тениска или блуза, която не ви е толкова скъпа.

Нанесете маската върху лицето си, започвайки от брадичката и продължавайки нагоре. Пазете очите си и след като я нанесете се отпуснете за около 15 минути. След това изплакнете и свалете маската с топла вода.

Ето ги и точните съставки:

  • 1 ч.ч. пресни боровинки
  • 1 чаша червено грозде без семки
  • 2 супени лъжици сок от грейпфрут
  • 1 пакет неовкусен желатин

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете боровинките и гроздето, а после добавете всички съставки в блендер и пасирайте, докато не се образува пастообразна смес.

2. Покрийте сместа и оставете в хладилника за 35-45 минути, за да се сгъсти.

3. Извадете и оставете сместа в помещение на стайна температура за около 10 минути.

4. Приберете косата си, нека бъде далеч от лицето и нанесете сместа. След като приключите, останете с нея около 15 минути. После внимателно я измийте с топла вода, под душа или с мoкра кърпа.



Теми   лице | маска за лице | маски | червени боровинки

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.