Не винаги след като отслабнем чрез диета получаваме желания от нас резултат. Иска ни се бедрата ни да са по-стегнати или коремът по-плосък и добре изглеждащ. Един от минусите на диетите е, че често след свалянето на повече килограми, тялото ни (или определени части от него) "увисва". Това определено не е желаният от нас резултат.


Представяме на вашето внимание пет ефективни и неизискващи много време упражнения, с които ще стегнете корема си и ще го оформите. Изключително лесни са и са подходящи за всеки, който желае плосък корем. Нужни са ви само няколко минутки. 
 
 

  1. От изправен стоеж бавно свивате левия крак и придърпвате с ръцете към корема. След това се връщате отново в изходно положение. Повтаряте същото и с десния крак. Повторете цялото упражнение 20-30 пъти с всеки крак. 

  2. От легнало положение (по гръб) започнете бавно да повдигате краката до 45 градуса, след това бавно ги сваляте до долу и повдигате тялото. Върнете се в изходно положение и повторете цялата комбинация 30 пъти. 

  3. От легнало положение (по гръб) опънете ръцете нагоре и започнете едновременно да повдигате краката и горната част на тялото, докато не застанете в равновесен седеж. Върнете се в изходно положение и повторете 10-15 пъти.

  4. От опорен седеж повдигнете таза и извийте гръбначния стълб в дъга, като се опирате на ръцете и краката, главата изпънете назад; върнете се в първоначална поза; повдигнете краката (изпънати) до 45 градуса, след това бавно ги свалете. Повторете упражнението 16-20 пъти. 

  5. Застанете на колене (събрани едно до друго), ръцете на хълбоците. Започнете да правите кръгове с тялото от ляво на дясно и от дясно на ляво по 15 пъти.
 
                                                               
 
 
Разбира се, нека не забравяме простите, но даващи чудесни резултати коремни преси. Добавете и тях към тези упражнения и за нула време ще забележите положителна промяна. Не е трудно, стига да го искате. Да започваме!