От 12.05. до 28.05. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Близнаци.

Този знак отговаря за сделките, любопитството, средствата за комуникации и транспорт. През този период можем да очакваме да сме изключително общителни, любознателни и обзети от желание за динамика и развитие.
Периодът е идеален за попиване на знания, срещи с приятели и обмен на информация.

Много е вероятно някои от нас да се насочат към изучаването на нови и интересни дисциплини или науки. Други ще се отдадат на спортни активности, авантюристични занимания или пътувания. Трети ще обърнат сериозно внимание на висшето си образование и ще полагат изпити, докато четвърти ще подписват договори или ще се местят.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Близнаци на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да осъществяват отдавна замислен свой проект или план или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще се стремят да изяснят междуличностните си отношения и връзки през периода. Ще са всеотдайни и грижовни и ще са склонни повече от обикновено да разкриват чувствата си пред любимия човек.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. Възможно е голяма част от тях да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща.