От 29.08 до 14.09. Меркурий планетата на мисълта и комуникацията ще преминава през знака Дева. Това е знакът, който отговаря за практичността, аналитичността, критиката, детайлите и тонуса.

Периодът ще бъде подходящ за обръщане на внимание на здравето и тонуса ни, за реорганизация на ежедневието ни, подаване и преподредба на документи и преразглеждане на стратегии за действие.

Това разположение ще ни направи много по-детайлни в изпълнението на нашите задължения. Практичността ще излиза на преден план във всичките ни начинания.

При всички случаи ще сме прекалено концентрирани в подробностите. Поради тази причина съществува риск да загубим от поглед голямата картина и цялостния смисъл на нещата, в които се замесваме.

Земните знаци Дева, Козирог и Телец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци ще имат много успехи през периода. Те ще са доста последователни и систематични. Организаторските способности и редът ще идват естествено при тях. Дните ще са подходящи за отмятане на максимален брой ангажименти.

Не е изключено водните знаци Рак, Риби и Скорпион да впрегнат мисълта и комуникативните си умения най-вече в любовната сфера и при поддръжката на своите половинки. Не е изключено те да се впуснат да използват своите знания и умения за организиране на съвместни дейности.

Въздушните знаци Везни, Водолеи и Близнаци ще успеят да осъществяват своя отдавнашна мечта. Ще срещнат хора, които да им помагат в начинанията и да ги подкрепят.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще са доста чувствителни и докачливи, понеже при тях редът и подредеността на ежедневието е много вероятно да бъдат предизвикани от независещи от тях обстоятелствата и от хора покрай тях. Не е изключено да имат крайни срокове, които да гонят и поради тази причина да им се наложи да се стегнат и мобилизират, за да овладеят положението.