От 29.12. до 16.01. Меркурий планетата на разума и комуникацията ще преминава през знака Козирог.

Знакът Козирог отговаря за практичността, сериозността, авторитетите, задръжките, ограниченията, стабилното и бавно развитие и старанието.
Разположението на Меркурий тук ще ни направи по-практични, аналитични и много по-детайлни в изпълнението на нашите задължения. Възможно е да срещаме пречки и спънки от заобикалящите или от обстоятелствата, които ще ни се наложи да прескачаме с финес и постоянство. Колкото по-старателни и отговорни сме, толкова повече успех ще имаме.

Знакът Козирог не ни позволява нещата да стават лесно и без усилия, но за сметка на това ни позволява на здрава структура да градим стабилна основа.
Най-добре ще се отрази периодът на земните знаци Дева, Козирог и Телец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще са доста последователни и систематични. При тях организаторските способности и редът ще идват естествено. Те ще успеят да отметнат максимален брой ангажименти и да са наистина успешни в ежедневните дела и в преследването на целите си.

Въздушните знаци Везни, Водолеи и Близнаци ще се втурнат да осъществяват своя отдавнашна мечта, понеже точно в този период ще успяват много успешно да систематизират и прилагат на практика идеите си.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще са доста чувствителни и докачливи, понеже при тях редът и подредеността на ежедневието е много вероятно да бъдат предизвикани от независещи от тях обстоятелствата и от хора покрай тях.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион не е изключено да се впуснат да използват своите знания и умения за организиране на съвместни дейности с близки до тях хора, най-вече със семейството, децата и половинките им.