От 06.08. до 20.08. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Лъв.

Понеже знакът Лъв е най-царственият и горд знак от зодиака, можем да очакваме през този период да сме забележителни и открояващи се, да заявяваме позициите си гръмко и без заобикалки и да се борим за нещата, които искаме.

Ще имаме стремеж да разгърнем потенциала си и да се занимаваме с проекти и хора, които обичаме или най-малкото харесваме и към всяко нещо, с което се захващаме ще прибавяме нотка индивидуалност и изключителност.

Много е вероятно някои от нас да се спуснат да практикуват хобито си или любим техен спорт, докато други ще обърнат сериозно внимание на децата и семействата си.

Ще търсим радостта и удоволствията в нещата около нас и много по-малко от обикновено ще забелязваме подробностите и незначителните детайли, понеже ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписват в нея.
Периодът е идеален за водене на съдебни дела, явяване на изпити, подписване на договори, покупко-продажба на имоти, стартиране на дейност или връзка.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Лъв на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.

Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. Възможно е голяма част от тях да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се стремят да изяснят междуличностните си отношения и връзки през периода. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ половинката, семейството или паралелна връзка в живота им.