От 19.07. до 04.08. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще бъде директна в знака Лъв. Знакът Лъв отговаря за забавленията, хобитата, талантите, влюбванията и децата, следователно през този период ще сме забележителни и открояващи се, ще заявяваме позициите си гръмко и без заобикалки и ще се борим за нещата, които искаме, без да търпим възражения.
Ще имаме стремеж да разгърнем потенциала си и да се занимаваме с проекти и хора, които обичаме или най-малкото харесваме и към всяко нещо, с което се захващаме ще прибавяме нотка индивидуалност и изключителност. Много е вероятно някои от нас да се спуснат да практикуват хобито си или любим техен спорт, докато други ще обърнат сериозно внимание на децата и семействата си.

Ще търсим радостта и удоволствията в нещата около нас и много по-малко от обикновено ще забелязваме подробностите и незначителните детайли, понеже ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписват в нея.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Лъв на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.

Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект, други ще задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще отделят сериозно внимание на финансите си и ще преразгледат бюджета си. Много е вероятно да успеят да финализират важна сделка или проект и да получат допълнително възнаграждение.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще отделят време на семействата и домовете си. Някои от тях ще имат ангажименти покрай партньора и децата си, други покрай възрастни роднини.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се стремят да изяснят междуличностните си отношения и връзки през периода. Възможно е най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ половинката, семейството или паралелна връзка в живота им.