От 13.04 до 27.04. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Овен, най-силния и лидерски настроен знак от зодиака.
Периодът е идеален за управление на дейности или хора, както и за отстояване на собствените позиции и интереси пред останалите. Ще имаме желание да блеснем пред останалите и да изпъкнем с талантите и уменията си. Ще се стремим да не зависим от чуждото мнение и благоволение.
Много е вероятно някои от нас да стартират нови и интересни дейности, които ще им помогнат за развитието на кариерата, а други да започнат нови лични връзки или важни приятелства.

Няма да сме особено търпеливи през периода и нещата бързо ще ни омръзват, но за сметка на това ще кипим от енергия и трудно ще се спираме на едно място.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Овен на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще бъдат изключително успешни, както в професионален, така и в личен план.

Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище.

Въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще отделят време и внимание на свой любим човек през периода. Ще стигнат до важни откровения и прозрения във връзка с развитието на отношенията им.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние.