От 13.06. до 29.06. Меркурий, планетата на разума и комуникациите, ще преминава през управлявания от нея знак Близнаци - най-любопитният и комуникативен знак от зодиака. През този период можем да очакваме да сме изключително общителни, любознателни и обзети от желание за динамика и развитие.

Много е вероятно някои от нас да се насочат към изучаването на нови и интересни дисциплини или науки. Други ще се отдадат на спортни активности, авантюристични занимания или пътувания. Трети ще обърнат сериозно внимание на висшето си образование и ще полагат изпити, докато четвърти ще подписват договори или ще се местят.

Периодът е идеален за попиване на знания, явяване на изпити, подписване на договори, покупко-продажба на имоти, пътувания и местения.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Близнаци на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.

Някои от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. Възможно е голяма част от тях да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец ще се стремят най-вече да изяснят междуличностните си отношения и връзки. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ половинката, семейството или паралелна връзка в живота им.