От 22.03. до 06.04. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Овен, най-силния и лидерски настроен знак от зодиака.

През този период можем да очакваме да сме обзети от мисълта да блеснем пред останалите и да изпъкнем с талантите и уменията си. Ще имаме стремеж да се откроим и да не зависим от чуждото мнение и благоволение.

Много е вероятно някои от нас да стартират нови и интересни дейности, които ще им помогнат за развитието на кариерата, а други да започнат нови лични връзки или важни приятелства.

Няма да сме особено търпеливи през периода и нещата бързо ще ни омръзват, но за сметка на това ще кипим от енергия и трудно ще се спираме на едно място. Периодът е идеален за менажиране на дейности или хора, както и за отстояване на собствените позиции и интереси пред останалите.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Овен на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.
Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние.

Въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей ще се стремят най-вече да изяснят междуличностните си отношения и връзки. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ половинката, семейството или паралелна връзка в живота им.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.