Меркурий влиза в Рак на 17 юни и ще остане там до 2 юли.

Меркурий, след Венера, също влиза в Рак няколко часа по-късно, на 17 юни. Ще остане там до 2 юли. Ако сте Рак, Козирог, Овен или Везни, сте в челните редици на влияние, докато Скорпионите и Рибите са хармонично повлияни.

Сега мисълта следва чувството. Ракът, и по-специално Меркурий в него, активира амигдалата, органът на мозъка, свързан с това, което Марсел Пруст нарича неволна памет и описва толкова ярко в „По следите на изгубеното време“, където чрез вкуса на торта Мадлен с чай, пътува за миг към детството си! Най-важното е, че неволната памет може да ви отведе по грешни пътища. И това е така, защото симулирате ситуации от миналото с тези от настоящето, не защото наистина са еднакви, а защото сте ги възприели така, напълно автоматично!

Да, историята учи и сега можете да проявите интерес към нещата от миналото, но едно е да разберете миналото, а друго е да живеете в него. Научно доказано е, че можете да прекроявате спомените, когато ги разказвате, тоест когато се чувате, да говорите. Изразите, които използвате, ви дават възможност да предефинирате чувствата.

• Говорете, за да промените миналото си! Тази възможност ви се дава постоянно. Но на 21 юни, когато Меркурий формира секстил с Марс, имате по-голям шанс. Също така със смелото си изказване ще защитите това, което ви принадлежи и ще поискате това, което заслужавате!

• Направете го сега, защото на 23-ти, се образува астрална версия, „скрит“ квадрат със Сатурн. Мислите ви завладяват и общуването става трудно, особено със себе си.

• На 25 юни можете телепатично да предадете чувствата си и да подведете някого или да бъдете подведени. Те са ясно видими дори ако се опитате да ги скриете и това е нож с две остриета, но вие държите дръжката!

• Разбира се, ако имате малко търпение, до следващия ден, когато Меркурий образува тригон със Сатурн, ще успеете да се овладеете, да поставите граници и да се утвърдите. Важно е да постигнете това и да се организирате, защото има три последователни аспекта през следващите няколко дни, когато логиката видимо липсва. Няма да имате гъвкавост и обективност и емоциите ще ви завладеят, като е възможно да станете тяхна жертва!

• Тези аспекти започват на 28 юни, където сте в кулминация на всичко, което споменахме в началото. Тогава перфектно е изразена цялата тази емоционална ангажираност с миналото.

• Това се подсилва на следващия ден от „скритото“ влияние на Нептун, с който Меркурий също участва в квадрат.

• Триплетът се завършва на 30 юни. Запомнете: логичните аргументи, дори да са наистина такива, не са в състояние да се противопоставят на желанието!

• Ако издържите всичко това, Меркурий ще ви се отплати, докато затваря присъствието си в Рак, с два аспекта, които съвпадат и засилват неговата силна интуитивна способност.

• Първият е на 30 юни и се образува секстил с Уран. Вторият е точно преди да си „тръгне“, на 2 юли, когато прави тригон с Нептун. Сега можете да постигнете „идеала“, ако вярвате в „абсурда“!