От 11.02. до 02.03. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Водолей, най-независимия и непредвидим знак от зодиака. През този период можем да очакваме да сме изключително нестандартни, ексцентрични и комуникативни. Ще сме обзети от желание за промяна и развитие и няма да търпим чужди мнения и насоки, по скоро ще се стремим да открием нови хоризонти и нов смисъл и цел в живота си, бягайки от рутината и познатото.

Много е вероятно някои от нас активно да започнат да се занимават с нови технологии, политика, телевизия, инженерна дейност, астрология, астрономия, социални дейности или каузи. Периодът е много подходящ за преследване на цели и мечти, както и за търсене на помощ или подкрепа от социални контакти или приятели.

Много по-малко от обикновено ще бъдем его фиксирани и себични, понеже ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписват в нея.
Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий във Водолей на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, както и на хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа. Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. Възможно е голяма част от тях да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще се стремят най-вече да изяснят междуличностните си отношения и връзки. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ половинката, семейството или паралелна връзка в живота им.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.