Тънкото е страхотно, но само когато става дума за талия, очна линия или пица маргарита! Толкова! Да, 80-те години може и отдавна да са отминали, но обемната коса никога, никога, никога няма да излезе от мода! В края на краищата, ако Рапунцел имаше фина и тънка коса, едва ли някога принцът щеше да се покатери по нея и да я спаси от кулата, нали? За съжаление, в животa не всичко е точно като в приказките и все още няма магическа сила, която да успее да превърне сплесканата коса на повечето дами в разкошната и пищна корона на главите им... Обвинявайте времето, обвинявайте хормоните, обвинявайте и цигарите, ако искате, но е време да се вземете в ръце, мили момичета и да оставите оплакванията за фината си и тънка коса в миналото. Как? Много просто – само с помощта на няколко удивителни и изпитани трика!

Помощ, косата ми е мазна!

Да, наясно сме, че в забързаното и напрегнато ежедневие днес, в което всяка от нас жонглира между дома, офиса и децата, едва ли ви остава време да посещавате фризьора си на всеки няколко дни, за да поддържа косата ви сияйна и в перфектен вид. Така, искате или не, се оказва, че отново не сте успели да си вземете душ като хората и трябва да измислите нещо бързо, за да се справите с мазната и сплескана коса на сутринта. Да... доста неприятна ситуация, но какво да се прави... Повишената секреция е наистина неприятен проблем, който налага по-често миене, но тъй като шампоаните все пак са агресивен продукт, косата започва да произвежда себум още по-учестено и попадаме в един наистина омагьосан кръг, от който сякаш изход няма. Оказва се, че всекидневното миене на тънката коса, която се омазнява по-бързо в корените, не е спасение! Всичко, което трябва да направите, е просто да изберете правилният продукт, който не само да потисне проблема, но и да го реши. JOHN FRIEDA LUXURIOUS VOLUME CORE RESTORE подсилващ шампоан за обем е онази заздравяваща сила за максимален обем, от която има нужда всяка дама. Формулата с иновативния заздравяващ комплекс Protein-Strength трансформира косата в дълбочина, правейки така, че всеки косъм да стане достатъчно силен, за да поддържа по-обемни прически.

Укротяване на опърничавата

Знаете ли, че причината косата ви да бъде тънка и без обем, може да се крие в погрешния или труден начин на стилизиране? Tрик, който почти нито една дама не знае е, че когато изправя косата си с преса, всъщност не се налага да издърпва чак до основата, тъй като това допълнително прави така, че косата да изглежда като прилепена за скалпа. Освен това от огромно значение е да инвестирате и съответно да си помогнете с точния продукт, който ще ви помогне ефектът да бъде още по-бърз и траен. JOHN FRIEDA LUXURIOUS VOLUME CORE RESTORE подсилващ серум за обем заздравява косата в дълбочина, предпазвайки клетките й от топлината и помагайки за нейния оптимален обем. Тайната на прекрасния краен резултат и ефект се крие в термо-активиращата се формула, която придава максимален обем още с първата употреба. В резултат на това косата става по-силна, по-мека и с по-дълготраен обем.

Забравете за балсама върху цялата коса

Признайте си – когато избирате своята грижа за косата, чуденето в никакъв случай не свършва с подбора на шампоан, нали? Ами балсамът? На какъв да се спрем, на какво да обърнем внимание, да го купуваме ли изобщо? Запомнете златното условие: балсамите утежняват косъма и правят така, че косата да има сплескан вид! Затова от огромно значение е да обърнете специално внимание на начина, по който го прилагате върху косата си. В случай, че нанесете от него твърде близо до корените, не се учудвайте, ако след това косата ви остане като прилепнала към главата. Освен това за още по-добър ефект, ви препоръчваме да го отмиете със студена вода, тъй като по този начин в пъти по-добре се премахват остатъците от продукта, вследствие на което при сушене краищата ви ще бъдат леки и много по-лесни за стилизиране. Звучи ви сложно? Да, може и да има някои тънкости, но не го пропускайте в никакъв случай, тъй като той играе важна роля за хидратацията на косата, правейки я мека и обемна. За постигане на естествена плътност, препоръчваме употребата на следващия компонент от серията Luxurious Volume Core Restore на John Frieda. JOHN FRIEDA LUXURIOUS VOLUME CORE RESTORE подсилващ балсам за обем действа директно в косъма, придавайки обем и улеснявайки разресването без да утежнява косата. Удивителната му гел-текстура обгръща косъма и прави косата лека, красива и лесна за оформяне.

Кажете “ДА” на промяната 

Забелязали ли сте, че колкото по-дълго време не сте променяли дължината на косата си, толкова загубила обема си изглежда тя? Причината е, че тя започва да натежава, което опъва косъма, който вместо да стои повдигнат, допълнително се утежнява и изпъва. Етажирането и избягването на равната дължина на косата е перфектен начин нещата да изглеждат доста по-различно. Колкото по-дълга е една коса, толкова повече тежи, а оттам и изглежда по-сплескана. Придайте и вълнист и закачлив вид само за няколко минути. Може да използвате маша, ролки или просто да си легнете с леко влажна коса, прибрана на кокче. Всичко, което се изисква от вас, е просто да изберете в коя посока искате да бъдат къдриците ви. 

Добавете щипка цвят за безупречен резултат!

Знаете, че по-светлите цветове на дрехите придават допълнителен визуален обем на фигурата ви. Защо това да не проработи и когато става дума за косата? Прическата в един цвят издава колко рядка е една коса, но това не означава да прибягвате до изцяло нов цвят на косата, за да се възползвате от този трик за обемен ефект – заложете на няколко допълнителни кичура в два-три нюанса, които да създадат илюзията, че косата ви е по-обемна. Тайната е, че изсветляването на част от кичурите правят по-грапава самата повърхност на косъма, което от своя страна води до видимо по-голям обем.

Е, не било чак толкова трудно да постигнете холивудски обем, нали?