Родена през 1975 г. в Киев, Украйна, Мила прави своя дебют като актриса, когато е на 13 години в телевизионната продукция на Дисни „The Night Train to Kathmandu“. Точно тогава започват да излизат и първите й снимки по кориците на модните списания. Най-известните й роли са във филмите "Петият елемент", "Жана д’Арк", "Тримата мускетари" и култовата поредица "Заразно зло".

Аз не съм от тези хора, които бягат от парти на парти. Много се старая да си стоя у дома и се старая по-малко да слушам мнението на непознати - добро или лошо.

Мъжете не разбират, че когато говориш с жена, е нужно да я слушаш, понеже жената иска, да я слушат. Ако изслушвате жената, на нея ще и бъде много по-добре. Нужно е винаги да казвате на жената "да". Даже не трябва да я слушате истински, но да давате вид, че я слушате.

Фитнес зала - това е скучно, дълго и еднообразно. Предпочитам бойните изкуства: например, бразилско джиу-джитцу прекрасно повишава издържливостта и укрепва духа.

Сега аз силно ще ви изненадам: никога съм обръщала внимание на модните тенденции.

Аз винаги съм се старала да намеря такъв мъж, с който да се чувствам като малко момиче. Това беше докато не разбрах, че всички мъже са като малки момичета.

След раждането на детето всичко коренно се промени и възгледите ми за живота. Най-интересното, е че започваш да усещаш, че искаш да защитиш всяко дете. Всичко това съществува на някакво инстинктивно ниво, и е присъщо на всяка жена.

Когато жената се чувства красива, тя е способна да промени света.

Между другото, интересно е, че мъжете идват и си отиват, а приятелите остават.