Една сутрин, един ден много скоро ще се събудиш с едно топло чувство в корема си, ще си щастлива, ще си добре. Ще се чувстваш сигурна и обичана, сякаш целият стрес, цялото напрежение са се изпарили от живота ти. Най-накрая ще можеш да си поемеш свободно въздух. След всичките трудности и болката, през които си минала, ще се чувстваш добре. Наистина. Няма да го очакваш. Ще се случи изведнъж. Ще изглежда прекалено добро, за да е истина, но чувството ще се запази. Защо ли? Защото го заслужаваш след всички битки, които си водила, за да стигнеш дотук, за да си жената, която си днес. Ще разбереш какво е истинско щастие.

Когато тази сутрин дойде, ще се събудиш лесно. Няма да те е страх. Няма да е нужно да излизаш с фалшива усмивка и да си напомняш колко си смела. В точна тази сутрин ти ще бъдеш цяла, себе си, а животът ти – така, както винаги е трябвал да бъде. Няма да се притесняваш от недостатъците си. Ще си щастлива, дива, свободна. Мнението на другите няма да ти влияе, защото ще си сигурна в себе си, защото ще знаеш, че твоето мнение е най-важно. Ще осъзнаеш, че си била обичана през цялото това време, че щастието винаги те е чакало. Ще разбереш колко е важно да избираш себе си и да се бориш за себе си. Ще си на най-уютното място. Ти ще започнеш да харесваш тялото си, различията си. Поглеждайки назад, ще си горда за пътя, който си изминала.

Знам, че в този момент не мислиш, че е възможно. Мислиш си как никога няма да откриеш щастието и да разбереш колко е прекрасен света. Знам, че вярваш в това как винаги ще си тази, която води битките си сама и не може да победи. Спри да си вглъбяваш, че животът ти не може да е по-хубав, защото грешиш, грешиш ужасно много.

Ще стигнеш дотам. Ще откриеш щастието. Ще си добре. Защото има много следващи дни, поредното ново начало, толкова много изгреви. Скъпа, ти ще се озовеш на място, където ще се чувстваш у дома. Миналото ти не трябва да определя бъдещето ти. Невинаги всичко трябва да бъде трудно. Само защото не си била щастлива отдавна не означава, че няма да си. Напомняй си, че ти винаги можеш да бъдеш по-добра и радостта да завладее живота ти. Нормално е да искаш той да е по-лесен. Не е нужно да се доказваш пред себе си и другите. Бъди себе си и избери да се наслаждаваш. Мечтай и се надявай.

Знам колко трудно може да ти е. Знам как понякога ще си мислиш, че няма надежда. Но трудните моменти отминават, не остават. Да, страх те е. Разтърсват света ти и си тръгват. Ще успееш да си проправиш път през тъмнината. Твоята история чак сега започва. Вярваш или не, ти си прекрасна. Дръж се и чакай. Ще се случи.