Днес Мишел Обама празнува своя рожден ден, въпреки че ще бъде първа дама на Америка само още два дни, тя определено ще остане в историята на политиката. Мишел е зодия Козирог и се е родила на днешната дата преди 53 години. Почти сигурни сме, че смятахте, че г-жа Обама е по-възрастна, нали?

Мишел и съпругът й Барак Обама са влюбени още от първата си среща, която се състояла в Чикаго през далечната 1989 г. Тяхната лична история, която продължава цели 27 години, е пример за милиони американци и е успяла да устои на изпитанията на времето. 

Ето и някои от най-запомнящите се цитати на г-жа Обама:

"Един от уроците, с който израснах беше винаги да оставам вярна на себе си и никога да не позволявам някой да ме отклони от целите ми. И така, когато чувам отрицателни и фалшиви атаки, аз просто не инвестирам енергия в тях, защото знам коя съм".

"Невинаги животът ви ще е удобен. И не можете да разрешите всички проблеми в света. Но не подценявайте собствената си важност. Историята ни е показала, че куражът е заразен."

"Аз съм пример за това какво могат да постигнат момичетата, ако още от началото на живота си са обичани и подкрепяни от хората около себе си. Бях обградена от невероятни жени, които ме научиха на тиха сила и достойнство."

"Не допускайте хора до себе си, които ви тежат. И вярвайте на инстинктите си... добрите отношения се усещат добре. Усещат се правилно. Те не нараняват. Не носят болка. Това не е просто някой, за когото искате да се омъжите, това са приятелите, които избираме, това са хората с които сами избираме да се обградим".

"Има много каузи, заради които саможертвата си заслужава. Има много история, която трябва да се създаде."