Любовта ми към бялата козметика на Eucerin се зароди с нощния крем Even Brighter, който пробвах в една бюти кутия. Сега доизразходвам пълноразмерната му опаковка, но все не ми остава време за ревю. Тъй като имам доверие на марката с удоволствие се съгласих да пробвам новата им серия DermoPure, която е предназначена за мазна и склонна към акне кожа.

Серията залага в голяма степен на киселините - млечна, салицилова и хидрокси комплекс.

Аз пробвах измиващ гел за лице, матиращ флуид и Обновяваща грижа.



Измиващият гел Eucerin DermoPure използвам основно вечер за премахване на грима и нечистотиите натрупани през забързаното ежедневие. Изпомпвам в дланта си от удобната помпа и нанасям с ръце на вече навлажнена кожа. Формулата е типична на гел, няма цвят и почти не усещам аромат.

Продуктът се пени леко и премахва успешно всички замърсявания и грим от лицето ми. Само за околоочната зона използвам мицеларен разтвор.
След подсушаване усещам кожата си чиста, мека и сякаш лека и свободна да диша. Няма го опъващото и изсушаващото усещане, след прекалено агресивните продукти, но имам нужда от допълнителна грижа. За суха кожа обаче ще бъде прекален.

Това, което ми се стори интересно е, че гелът е подходящ за тяло, но още не съм го ползвала с това предназначение.



След това идва ред на обновяващата грижа за мазна и склонна към акне кожа Eucerin DermoPure. Препоръчва се да се ползва веднъж дневно, предимно вечер и за мен е най-удобно тогава.

Тя идва в тясна тубичка с тънък удобен накрайник. Грижата има кремообразна консистенция с жълт цвят. В състава ѝ залагат на 10% хидрокси комплекс -високоефективна комбинация от пилинг агенти (гликолова, салицилова и полихидрокси киселина), която подпомага за обновяване на кожата, отпушване на порите и премахване мъртвите клетки на кожата. Разнася се с лекота и попива много бързо в кожата.



Очаквах да пресушава кожата ми и тя да се лющи, но няма подобно нещо. Усещам кожата си мека и еластична. За времето, в което ползвах обновяващата грижа забелязах избистряне на тена, по-бързо засушаване на пъпките и сутрин не се будя с омазнено лице.

Имайте предвид, че продуктът прави кожата фоточувствителна и е необходима употребата на слънцезащитен фактор след нея.



Сутрин се мия само с вода и след това нанасям матиращия флуид Eucerin DermoPure. Той ме изненада с удобния безвъздушен флакон с помпа, който е много удобен за употреба. Флуидът е с бледо жълт цвят и има нужда от около минута, за да попие в кожата.

Първоначално усещам лек филм, който след попиване изчезва. Продуктът оставя обещания матов финиш, като въпреки това е добра основа за грим. При мен матирането издържа около 4-5 часа без да ползвам пудра. През времето, което го ползвам не съм забелязала запушване на порите или поява на нови черни точки.

Бих определила флуида като много икономичен, защото половин помпа е достатъчна за цялото ми лице.



Продуктите от серията DermoPure ми допаднаха с това, че са неагресивни и оставят кожата ми хидратирана, еластична и не запушват порите, за разлика от други подобни продукти предназначени за мазна кожа, които изсушават прекалено.

Ревюто на Eucerin DermoPure можете да откриете beautifullsin.com.