Когато Брияна Клинк Мако била бременна с първото си дете на 25 години, тя била разтревожена какво ще помислят хората за тялото й и че ще я сметнат за дебела. Четири деца по-късно, тази силна жена е горда от всичко, което „дебелото“ й тяло е постигнало.

„Бях толкова млада и наивна, неспособна да възприема красотата, която тялото ми бе постигнало“, пише Брияна в Инстаграм профила си, публикувайки снимка на тялото си след раждането, на която показва пресния белег от Цезаровото сечение, докато кърми новороденото си. „Пет бременности, едно вагинално раждане, три Цезарови сечения по-късно, най-накрая разбирам“.

След като станала майка, Брияна не само вижда човешкото тяло по различен начин, но също вижда и себе си в различна светлина. „Имам извивки на нови места, издутини, бучки и белези“, пише тя. „Някои виждат белезите като „грозни“. Но аз родих малки перфектни хора. Отгледах ги в собственото си тяло“.

Когато Брияна попитала съпруга си какво мисли за белега й, неговият отговор подкрепил точно нейната теза. „Гледам го и виждам всичко, през което си преминала, за да ни дариш със семейството ни“, спомня си тя. И допълва: „Намерете си човек, който е добър и истински, който вижда вас и само вас“.

В допълнение към историята за това как е заобичала тялото си, тя окуражава другите майки да се подкрепят, вместо да подхранват взаимно неувереността си.

„На последно място, виждам толкова много спорове около естествените раждания, Цезаровите сечения, кърменето и изкуствената храна. Толкова много осъждане. Всичко, което е от значение, е това майките да са в безопасност и здрави, да има много любов и да дадем най-доброто от себе си. Да бъдеш майка е достатъчно трудно, защо да се разделяме? Защо да се сравняваме? Има дни, в които ми е трудно да стана от леглото, стоя по пижама, крещя на децата си по цял ден и поръчвам пица за вечеря. Има дни, в които се гримирам, обличам се хубаво и се чувствам сякаш мога да завладея света... докато не дойде обяд и не си спомня колко е трудно да приспивам децата си. Всички се справяме ден за ден. Щастлива съм, че най-накрая успях да намеря комфорт в собствената си кожа. Да открия признателност и растеж".

И завършва: "Надявам се, че ако минавате през всички нови фази на майчинството, сте способни да намерите сила и да си дадете прошка. Ще можете да видите колко сте красиви. Да дариш живот на този свят, да бъдеш майка, е такъв красив дар. Никога не подценявайте женската сила“.