Всяка дама обича да се глези, да ходи на фризьор, а косата ѝ да е обемна и красива. Когато прическата е в идеален вид, вървим с гордо вдигната глава и самочувствие. За да постигнем това, трябва да полагаме грижи, които изискват време и усилия.

С напредване на възрастта това става още по-трудно, защото косата ни се изтощава, губи блясъка си и се накъсва. Тези проблеми възникват често след 30-те и създават едно чувство на носталгия по отминалите години, когато прическата ни е била същевременно красива и представителна „визитка“ - независимо къде отиваме. Но не само годините влияят върху състоянието на косата ни. Има редица външни фактори, които ще разгледаме отблизо:

Мръсен въздух

Мръсният въздух е един от основните проблеми днес. Трафикът и индустриалните газове силно намаляват качеството на въздуха. Вредните емисии, които остават във въздуха за неопределено време, засягат и здравината на косата ни.

Уреди за стилизиране

Честата употреба на преси и маши може сериозно да увреди косъма. Високата температура причинява накъсване и цъфтеж. За съжаление много дами не обръщат внимание на този фактор и пренебрегват използването на продукти, с които да защитят косата си.

Честото сушене

Не използвайте единствено сешоар, за да изсушите косата си. Първо увийте с кърпа косата за кратко време, а след това я отпуснете. Посягайте към сешоара едва, когато тя е само влажна. Високата температура влияе пагубно на мокрия косъм.

Остаряването

С годините състоянието на косата ни се влошава. Добрата новина е, че можем да се погрижим за нея и да предотвратим това. Но как да разпознаем първите сигнали на стареене на косата? Част от признаците са побеляването, изтъняването и сухотата, загубата на блясък, обем и еластичност.

Не се паникьосвайте – стареенето не може да се спре, но може да се забави с подходящите грижи. Да, ще бъде предизвикателство, но резултатът ще е сияеща, красива и здрава коса.

За тази цел Revalid® създаде Anti-Aging флуид и шампоан, които правят живота ни по-лесен. Anti-Aging продуктите ти осигуряват:

  • гъстота, от която да си истински удовлетворена;
  • плътност, с която да се гордееш;
  • здравина, за която мечтаеш от години.

Тайната на серията Revalid Anti-Aging се крие в иновативната актива съставка DN-Age™ - екстракт от еделвайс и от листата на растението Cassia Alata.

Еделвайсът стимулира растежа, производството на протеини и ключови гени, като я защитава от външните вредни фактори, а Cassia Alata има противовъзпалително действие. Серията Revalid Anti-Aging предпазва скалпа от преждевременно стареене, забавя процесите на посивяване, придава повече обем и гъстота, и запазва естествения цвят на косата.

Грижата за коса след 30-те трябва да се превърне в ежедневна рутина. Защо ли? За да може да имаме максимално дълго време здрава и красива коса, тъй като това ни дава самочувствие и увереност.