Момченце в 6. клас, страдащо от аутизъм, не успяло да издържи стандартен тест за гимназията, но не това разплакало майка му, а писмото, което учителката госпожа Кларксън изпратила на малкия Бен Туист.

Бележката е изпратена от училище за деца със специални нужди към майка му Гейл, която го споделила в социалните мрежи. В нея преподавателката подчертала, че „тези тестове измерват само малка част от теб и твоите способности“.

Не само това, но изброила и талантите, които не са били включени в изпита, като милосърдието на Бен, растящата му независимост, възможността му да създава и задържа приятелства и афинитетът му към музиката.

„Това са нещата, които измерваме, за да се уверим, че винаги имаш прогрес и продължаваш да се развиваш като мил и умен млад мъж“, завършва Кларксън. „Браво, Бен, гордеем се с теб“.

Ето и целият текст на писмото:

Скъпи Бен,

Пиша ти, за да те поздравя за отношението и успеха в издържането на изпитите за завършване на 6-ти клас.

Джил, Лин, Анджела, Стеф и Ан работиха толкова добре с теб през годината и ти демонстрира забележителен прогрес.

Писах на теб и на родителите ти, за да съобщя резултатите.

Много важна информация, която държа да разбереш е, че тези тестове измерват само малка част от теб и твоите способности. Те са важни и се справяш добре с тях, но Бен Туист е изграден от много други умения и таланти, които ние в училището виждаме и измерваме по други начини.

Други таланти, които притежаваш, а тези тестове не измерват, включват:

- Артистичните ти таланти.
- Способността ти да работиш в екип.
- Растящата ти независимост.
- Милосърдието ти.
- Способността ти да изразяваш мнението си.
- Способностите ти в спорта.
- Способността ти да създаваш и задържаш приятелства.
- Способността ти да дискутираш и еволюираш собствения си прогрес.
- Умението ти да доизграждаш талантите си.
- Музикалните ти способности.

Много сме щастливи, че тези различни таланти и способности те правят специалния човек, който си и това са нещата, които измерваме, за да се уверим, че винаги имаш прогрес и продължаваш да се развиваш като мил и умен млад мъж. Браво Бен, гордеем се с теб!

Всичко най-добро,

Госпожа Кларксън