От време на време домът ни има нужда от освежаване и промяна. През летните месеци хората се зареждат с настроение и позитивна енергия, така че това е един от подходящите моменти за обновяване на интериора. Питате се как да го направите? Декорациите в морски стил, например, са нещо красиво, интересно, необикновено, креативно и... лятно! Има толкова много начини да украсите дома си, да го превърнете в морско дъно или просто да се наслаждавате на създалата се атмосфера. Ценните богатства, които изхвърля морето, като миди, раковини, рапани, морски звезди и т.н., могат да намерят страхотно приложение в дома ви, а не да стоят в една торбичка, като спомен от летните ви преживявания.

Днес ще ви предложим няколко идеи, които със сигурност ще ви се сторят много интригуващи и ще приковат вниманието ви.

Като за начало - пясъчни свещи – нещо интересно, което създава усещане за приятна нощ сред лека светлина и морски бриз. Може да си ги направите, като сипете пясък в голям съд и оформите очертанията на вашата свещ. След това по краищата декорирате с миди, фиксирате филтъра и разтопявате части от стари свещи на водна баня. Полученото изсипвате във формата и след като се втвърди, го изваждате. Щом премахнете излишния пясък, може да украсите по желание.

 

Ако сте почитатели на миди, раковини, рапани и т.н., може да направите чудеса, стига да мислите креативно. От тези творения могат да се създадат истински шедьоври - нежни, романтични, интересни, атрактивни. Пример за това са кутийките за бижута, които може да запазите за себе си или да подарите на приятелка. Друг вариант е да си направите огледало, декорирано с миди.

Интересна идея са декорациите с морски кончета – хавлии, лампички, възглавници, чаши и т.н. Разбира се, те се правят по поръчка, не с живи кончета...

Раковините може да ползвате за вази, чаши, поставки, холна масичка, декорация на чинии, по шкафовете и т.н.  Интересна идея, която също ви предлагаме, е да окачите морски звезди и миди на завесата за баня – уникално красиво, интересно и морско.

    

Предлагаме ви още няколко идеи, които определено ще придадат на дома ви нов, свеж, различен и... морски облик.