Може би сега все още не съм готова за любов.

Не съм готова да отворя сърцето си напълно и всеотдайно да допусна някой в живота си. Не съм готова да изпадна в нечия прегръдка и да му се доверя, че ще ме хване, ако падна. Не съм готова да се обвържа с нови задължения, отговорности и отдаденост, когато душата ми изисква да бъде свободна.

Не съм готова да навляза в нова връзка, докато все още усещам болката на раната си и горчивината от предишното ми разочарование. Не съм готова да преплета живота си с този на някой друг, докато все има още толкова много да постигна. Не съм готова да обичам друг човек, докато все още се уча да обичам себе си. Не съм готова да се задомя, защото знам, че това не е единственият възможен път - и в това няма нищо лошо.

Може би сега трябва да открия и опозная себе си.

Искам да пътувам далеч от зоната си на комфорт и да бъда очарована от непознати страни, вълнуващи преживявания и необичайни гледки. Искам напълно да се гмурна в незабравими приключения и да живея тук и сега. Искам да бъда отнесена от несравнимата красота на Майката Природа и нейните фантастични творения.

Искам да срещна нови хора, които са на различни пътища в живота си и да попия от техните преживявания и истории. Искам напълно да се съсредоточа върху себе си и да потъна в страстите, които ме крепят и стимулират да достигна нови височини. Искам да се влюбя във всеки сантиметър на невероятния човек, който знам, че съм. Искам да стана свой най-добър приятел, най-голям поддръжник и винаги да мога да разчитам на себе си. Искам да открия истинската си цел и да живея страхотен живот.

Може би сега обичам живота си на необвързана и се наслаждавам на това да съм сама твърде много.

Понякога поглеждам към приятелите си, които са сериозно обвързани и се чудя какво ли е да имаш това.

Чудя се какво е да има някой, който е до мен безусловно и безкористно. Чудя се какво е да имам връзка, която устоява на времето. Да имаш някой, който да приема всяка част от несъвършеното ми Аз. Чудя се дали е възможно да открия човек, който е на същата вълна като мен и с когото мога да водя дълбоки разговори. Чудя се дали мога да открия любовта, която е точно за мен.

Но тези мигове на несигурност и съмнение отлитат. Чувствам се по-добре от всякога. Защото знам, че когато открия човека си, в ума ми няма да има съмнение и всичко ще си дойде на мястото.

Когато го срещна, ще съм готова да допусна любовта в живота си и ще съм способна да обичам с всяка частица от душата си.