Отне ми много време, за да се приближа до теб, защото мислех, че ще се окажеш като всички останали. Нямах представа какво ще означаваш за мен. Мислех, че ще бъдеш в моя свят само за известно време, преди да ме оставиш отново сама.

Мислех, че ще ме нараниш като всички останали, поради което случайно те нараних. Не ти дадох толкова, колкото заслужаваш в началото. Не отговарях на съобщенията ти веднага. Не бях съгласна да излизам с теб всеки път, когато питаше за плановете ми за уикенда. Дълго време се съпротивлявах да направя дом за теб в сърцето си.

Първоначално не исках да се привързвам към теб, защото предполагах, че ще е грешка. Предположих, че да се облегна на теб беше лесен начин отново да разбият сърцето си. Предполагах, че си играеш с мен като тези преди теб.
Никога не ми е минавало през ума, че може да си различен, по-добър и може да си струваш неприятностите. Била съм мамена и ми е изневерявано толкова много пъти в миналото и това започна да става като шаблон. Предполагах, че историята ще се повтаря толкова дълго, колкото аз се влюбвам - затова се опитах упорито да не те обичам.

Разбира се, ти направи това невъзможно. Имаше моменти, в които се опитвах да те отблъсна, но ти предложи да останеш. Имаше време, когато бях по-рязка с теб заради собствените си страхове, несигурност и багаж, но ти ми даде полза от съмнението. Имаше моменти, в които не бях сигурна дали имам необходимото, за да бъда част от сериозна връзка, но ти доказа, че греша.
Иска ми се да не бях толкова груба в началото, но нямах представа колко си сладък. Мислех, че твоята доброта е действие, което ще отмине веднага щом получиш това, което искаш от мен. Мислех, че ще изчезна за теб щом свършиш да играеш игри.

Не осъзнах, че всичко, което ми каза, беше истинско. Не осъзнавах, че комплиментите ти са искрени и чувствата ти към мен са толкова реални, колкото си твърдял. Не знаех, че ще бъдеш този, който ще ме накара отново да повярвам в любовта, този, който ще наруши лошия ми навик да мисля най-лошото. Нямах представа, че ще преобърнеш изцяло моя свят.

Мислех, че ще ме нараниш като всички останали, но накрая ме изненада. Ти ме изненада, като остана. Изненада ме, че остана последователен и ме обичаш по-дълго, отколкото някой друг. Изненада ме като доказа, че не всички в този свят имат такова студено сърце.