Можеш да ме заблуждаваш дълго време. Можеш да се държиш така, сякаш означавам нещо за теб и след това да се обърнеш и да започнеш да се срещаш с някой друг. Можеш да ме накараш да се чувствам като резервен план, като втори избор, като „за всеки случай“.

Можеш да излезеш от моя свят без погледнеш назад. Можеш да игнорираш съобщенията ми. Можеш да ме блокираш в социалните мрежи. Можеш да си тръгнеш без да дадеш обяснение защо си направил това, което си направил.
Можеш да ме накараш да намокря възглавницата си със сълзи. Можеш да ме накараш да удрям волана с ярост. Можеш да ме накараш да подложа на съмнение всеки споделен момент, всяка разменена целувка. Можеш да разбиеш сърцето ми, но не можеш да разбиеш душата ми.

Може да съм разстроена за няколко седмици, може би дори месеци след като се отдалечиш от мен, но пак ще намеря щастие.

Може би ще се чудя дали има нещо нередно в мен, дали съм направила нещо, което да те отблъсне, дали съм виновна, че си си тръгнал, но пак ще намеря мир със себе си.

Може да ми се струва, че светът ми свършва без теб в него, може би ще искам звездите да променят решението ти и да се върнеш по-дълго, отколкото бих си признала, но пак ще съм добре.

Може да имаш силата да счупиш сърцето ми, но никога няма да можеш да разбиеш душата ми. Никога няма да ме спреш да се движа напред, да покоря миналото си, да излекувам болката си.

Може да си причината да се закълна, че ще се откажа от любовта за известно време. Можеш да бъдеш причината да се чувствам зле със себе си в продължение на няколко седмици, но не можеш да ме спреш да се издигна над тази болка в края на краищата. Няма да възвеличавам отношенията ни. Няма да се преструвам, че си идеален за мен. Не съм сляпа. Виждам начина, по който се отнасяше с мен. Няма да продължа да те преследвам, когато не се оставяш да бъдеш хванат. Ще те пусна. Ще приема, че не е предопределено да бъде мой. Ще продължа напред.

Можеш да се държиш така, сякаш не те е грижа за мен, сякаш не означавам нищо за теб, сякаш си по-щастлив без мен, но не можеш да ме убедиш, че съм отблъскваща, защото знам истината. Имам нежно, даващо сърце. Имам много да предложа. Само защото не можа да видиш стойността ми, не означава, че не е там. Аз съм ценна. Достойна съм за щастие, за усилие, за любов. И ще я намеря един ден с някой друг, с някой по-достоен от теб.

Можеш да счупиш сърцето ми на парчета, но не можеш да ме спреш да ги залепя отново. Не можеш да ме спреш да се влюбя отново. Не можеш да ме спреш да намеря някой друг, някой, който се отнася към мен по-добре, отколкото ти някога си го правил, някой, който иска реална, обвързваща връзка с мен и само мен.