Остани сама, докато любовта не се превърне в търсене на партньор, а не самоцел, която да ти даде смисъл.

 

Остани сама, докато не начертаеш плановете, целите и мечтите си, докато не избереш местата, на които искаш да отидеш. Това не означава, че трябва да си постигнала всичко, преди да потърсиш любовта, просто остани сама, докато не намериш смисъла в самата себе си. Така един ден твоят любим ще ти бъде равен, партньор, а не единствената причина за съществуването ти.

Остани сама, докато не опознаеш себе си извън връзките, които си имала.

Остани сама, докато не разбереш коя си всъщност, без другият да ти влияе. Какво обичаш, как искаш да прекарваш дните си, ако не зависиш от никого.

 и чуждата любов не започне да ти носи радост, но без да ти е необходима, за да се почувстваш цяла.

Остана сама, докато не се научиш да бъдеш горда от себе си, когато постигаш нещо, и как да бъдеш мила със себе си, когато се проваляш. Превърни се в човек, който се наслаждава на собствената си компания, за да можеш да обичаш. Човек, на когото чуждата любов носи радост, но не му е необходима, за да живее и да бъде завършен.

Остани сама, докато не се научиш да обичаш себе си поради правилните причини.

Остани сама, докато не се научиш да обичаш себе си не заради парите, които изкарваш, или колко готини са снимките ти в Инстаграм. Остани сама, докато не се научиш да се обичаш заради всичкия опит, който си натрупала, заради трудностите, през които си преминала, заради силната воля, която ти е помогнала да станеш сутрин от леглото.

Остани сама, докато не се научиш да се обичаш, защото понякога си уплашена и несигурна, но пак продължаваш напред и пак се опитваш да постигнеш всичко възможно. Докато не се обикнеш, защото си добра към другите без причина, защото си ранима, защото поемаш рискове и защото се опитваш да бъдеш по-добър човек всеки ден.

Остани сама, докато не се превърнеш в жена, която живее смело.

Остани сама, докато не се превърнеш в жена, която се радва на живота и иска да се чувства жива всеки ден. Жена, която прави неща, от които я е страх, но които разширяват мирогледа ѝ, неща, които са извън зоната ѝ на комфорт. Жена, която не спира да се учи. Жена, чиято жажда за живот е постоянен неин спътник и я прави цяла, пълноценна, завършена.

Остани сама, докато не се превърнеш в такава жена, а след това се наслади на постигнатото. Помни, че си станала такава не заради другиго, а заради самата себе си. Изпитай и опитай от света сама, а точният човек ще дойде и ще ти донесе още повече радост, смях и лекота в живот, който ти сама си направила пълноценен.“

Ким Куиндлен