Това съм аз, влюбвайки се в собствената си компания и осъзнавайки, че няма нищо страшно в това да си сам.

За дълго време останах в отношенията, които е прекалено късно да спасиш. Влязох в половин отношения, с половин сърце, просто защото мислех, че понякога да имаш някого около себе си може да прогони самотата ми. Мислех, че не мога да бъда сама и зависима от друг човек, който да е източникът на моето щастие.

Оттогава изминах дълъг път. Днес се научих да прекъсвам контакт с токсични хора, отказвайки да се включа в драмата им. Животът ми вече не е като влакче на ужасите на интензивни емоции, които се движат между крайностите на еуфорията и меланхолията. Оттогава се е превърнал в удобна рутина на земна простота и обикновена радост.

Това съм аз, приемайки, че е добре да бъда необвързана на моята възраст.
Трудно е да не се чувстваш изоставена, когато видиш близките си приятели и хората около себе си да се сгодяват, омъжват и да имат деца. Трудно е да не чувстваш, че може да има нещо нередно в теб, тъй като все още нито една твоя връзка не е „проработила“. Трудно е да не се чувстваш притеснена от перспективата да прекараш остатъка от живота си сама.

Но в крайна сметка знам, че любовта като всичко в живота не е състезание. Някои хора срещат своя партньор в началото на живота си, а други по-късно. Някои хора се омъжват за първата си любов и пътуването им към намирането на любовта е по-гладко.

Тук няма сравнение. Каквото, такова.

Това, което съм се научила да правя, е да освободя стресиращото очакване, че трябва да се установя на определена възраст. Научавам се да не сравнявам пътуването си с моите връстници, тъй като сме напълно различни индивиди. Най-важното е, че се научавам да вървя в ритъма на сърцето си и да се приоритизирам като най-важния човек в живота ми.

Това съм аз, приемайки, че нищо в живота не е гарантирано и макар да не искам нищо освен да се влюбя, има по-големи неща от това.

Да, копнея да се влюбя в своята сродна душа. Повече от всичко бих искала да го срещна и да споделя с него най-дълбоките и най-тъмните си тайни. Бих бил толкова развълнувана, че имам партньор в престъпленията и някого, с когото мога да споделя моя невероятен и прекрасен живот. Очаквам с нетърпение деня, в който ще срещна този, който ме обича и приема такава каквато съм.
Но това вече не е единствената цел в живота ми.

Осъзнах, че наистина има възможност да не срещна този човек и това е добре. Не съм по-малко индивид, само защото не съм в дълготрайна връзка. Животът ми не е по-малко изпълнен, щастлив или с липси само защото не ми се случват специални събития или социални очаквания.

Вместо да чакам да срещне мъжа на мечтите си, аз се изграждам, за да стана идеалното си „аз“. Вместо да отлагам целта си, пристъпвам към посоката, в която искам да отида. Вместо да ме е грижа толкова за това, което другите мислят, избирам да се съсредоточа върху това да направя щастието си приоритет.

Осъзнавам, че любовта към себе си отнема време и трябва да бъда нежна със себе си.

Сега вече съм щастлива и доволна, че съм там, където съм. Подобряването може да бъде още по-голямо, но най-накрая се чувствам комфортно в собствената си кожа и в мир със себе си. Изпълвам собствената си светлина. Упорито се трудя за мечтите си и най-сетне се чувствам наистина спокойна от дълго време.