Не можеш да накараш някой да те обича. Можеш да чакаш и да се надяваш той да си падне по теб. Можеш да прекараш цялото си време, опитвайки се да го впечатлиш, като изпращаш сладки съобщения. Но в крайна сметка няма какво да кажеш за това, което той ти изпраща обратно, защото просто е забравил да го направи.

Можеш да търсиш улики, като комбинираш всички половинчати усмивки, които той ти е дал и текстовете от малките часове на нощта, които ти е изпратил, но не можеш магически да го накараш да започне да му пука за теб. Можеш да придаваш романтичен отенък на разговорите, които сте имали. Можеш да защитаваш часовете, в които си го чакала. Можеш да отричаш факта, че винаги ти трябва да правиш плановете или да започваш разговорите. Можеш да обсъждаш всичко с най-добрата си приятелка, подчертавайки и придържайки се към всички малки факти, които биха могли да значат, че евентуално, той би могъл да те обича.

Можеш да се надяваш, да се молиш, можеш да продължиш да мечтаеш някой ден той да те обикне. Можеш и да му кажеш, че ти го обичаш. Можеш да му предложиш всичко, което имаш. Можеш да му покажеш колко много го обичаш и колко щастлив можеш да го направиш.

Можеш да го обичаш, да го чакаш и да се надяваш, но все пак не можеш да го накараш да те обикне.

 

Това е най-трудната част от любовта. Можеш да избереш кой да обичаш, но не можеш да избереш кой ще те обича. Можеш да избереш на кого да посветиш сърцето си, но не можеш да накараш някой да посвети сърцето си на теб. И можеш да избереш да продължаваш да чакаш и да се надяваш, че някой ден той ще си падне по теб, че някой ден може би той ще се превърне в твоя рицар в бляскави доспехи. Можеш да стискаш палци, надявайки се, че някой ден, той може би ще осъзнае, че в края на краищата те обича.

Но тогава ще прекараш цялото си време в очакване. Ще чакаш някой, който все още не е сигурен относно теб. Ще чакаш някой, който може да изпитва нещо към теб, а може и да не изпитва. Наистина ли искаш да го чакаш да се влюби в теб? Искаш ли да прекарваш времето си, убеждавайки го, че си заслужава да бъдеш обичана или се опитваш да го убедиш, че той е влюбен в теб?

Ти си по-добра от това. Ти си прекалено добра за него. Не заслужаваш половинчата любов. Не заслужаваш непрестанна несигурност и със сигурност си нещо повече от нечий спасителен план Б!

Когато той те обича, твоят човек, ти ще знаеш, че те обича истински. Това няма да бъде любов на заем или нестабилна като вятъра. Няма да е любов, която идва и си отива в зависимост от деня. Той няма да те кара да доказваш нещо пред него. Няма да те накара да чакаш. Няма да си играе с нервите и чувствата ти, нито ще идва при теб и ще изчезва, когато ти е най-комфортно. Когато точният човек те обича, няма да се налага да се променяш. Няма да ти се налага да чакаш, вгледана в телефона, без да знаеш дали той си играе игрички с теб или просто не се интересува от чувствата ти. Няма да се наложи да се чудиш дали има нещо нередно с теб или дали някои от качествата ти не те правят недостойна или недостатъчна. Няма да се питаш дали той не флиртува някъде с някоя друга.

Когато той те обича, ще разбереш. Няма да е нужно да събираш доказателства като парчета пъзел. Ето защо, не чакай някой, надявайки се, че един ден той ще се влюби в теб. Ако не се интересува от теб, значи не си заслужава времето.

Не се нуждаеш от някой, който се чувства несигурен относно теб или с някой, който не може да реши дали иска да сте заедно. Потърси някой, който е готов да те обича. Потърси някой, който те иска и който е сигурен, че те обича. Заслужаваш някой, който знае какво има, когато те погледне. Ти  заслужаваш много повече от някой, който не знае как се чувства или кой не осъзнава какво съкровище има пред себе си.

Истината е, че няма да е необходимо да убеждаваш правилния човек да те обича. Няма да се налага да се опитваш да го накараш да те обича. Точният човек ще те обича лесно. Той ще те обича изцяло и без резерви.