Вярвам, че прошката има сила. Тя е изкупление. Тя освобождава духа ти. Смятам, че по този начин можем да се освободим от болката много по-лесно, защото знаем, че сме получили или дали втори шанс.

Прошката притежава голяма сила.

Понякога в любовта и във връзките си прощаваме на грешните хора. Случва се толкова да сме се вкопчили в хората, които ни нараняват, че мислим как едно "Извинявай!" би спасило връзката ни и би заздравило счупеното.

Аз мога да твърдя, че прошката промени живота ми. Приемането на извинения от хора, които са ме унищожили, даването на прошка на хора, които не са я поискали, даде втори шанс на сърцето ми и му вдъхна живот. Не беше лесно. Никоя история не е. Понякога е трудно, а друг път боли още повече.

Но аз все още смятам, че това ни освобождава и ни напомня, че Бог ни обича, животът също. Помага ни, както помага и на другите.

Запомни, че прошката не позволява на хората отново да се върнат в сърцето ти и не трябва да им даваш ключа за него. Тя означава, че започваш отново, начисто, че ги пускаш на свобода. Няма нищо общо с това те да се завърнат в живота ти.

Можеш да простиш на някого изневяра, че ти е разбил сърцето, че те е оставил, когато си имала най-голяма нужда от него и не си била негов приоритет.

Това не означава, че можеш да му се довериш.

Прошката не ти дава задължението да останеш във връзка или в брак, които те разрушават. Тя не те кара да продължиш приятелството си с човек, който те е предал.

Прошката означава, че ти разбираш и приемаш грешката на другия и успокояваш себе си, че започваш от самото начало.

Това не е егоистично. Ти сама решаваш дали тези хора трябва да са в живота ти. Ти не си лош човек за това, че ти трябва време да се изправиш отново на крака. Не е грешно да оставиш даден човек в миналото.

Разбираш ли, тя е една от най-могъщите сили на този свят и не трябва да я даваш просто така. Тя идва след време, когато си готова.

Не мисли, че трябва да останеш във връзка с някого, който те е разбил. Няма нужда от такова нещо. Ти само ще се насилваш и трябва да знаеш стойността си.

Прошката е като Бог. Той ни дава втори шанс, показва ни какво е милост и любов, макар и да не са заслужени. Бог не би искал да живееш такъв живот.

Моля те, не се наранявай допълнително. Не мисли, че животът ти е свързан само с един човек и една любов.

Знай колко струваш и какво заслужаваш. Разбери, че прошката не те прави слаба, а ти дава сила. Сила да оставиш някого в миналото и да продължиш напред.