Преди близо 500 години Мишел дьо Нострадам публикува своята скандална книга „Les Prophéties“, която съдържа 942 прогнози, които изглежда предсказват бъдещето. Книгата прави ужасяващи предсказания за Втората световна война, идването на власт на Хитлер и Френската революция, като повечето от тях се сбъдват.

Говори се, че френският астролог е предсказал убийството на Джон Ф. Кенеди и дори терористичните атаки от 11 септември в Световния търговски център в Ню Йорк. На Нострадамус се приписва и точното прогнозиране на началото на пандемията от коронавирус. Според много доклади повече от 70 процента от неговите пророчества са се сбъднали досега.

Ето някои от предсказанията на Нострадамус за 2023 г.:

Голямата война

Една от първите прогнози за 2023 г., която се откроява, е „голяма война“. Според Нострадамус "Седем месеца след началото на Великата война, хората са мъртви заради зли дела. Руан, Еврьо няма да паднат в ръцете на краля."

Това е предсказано, тъй като продължаващият конфликт между Русия и Украйна може да ескалира в Трета световна война. В ужасяващото предсказание френският град Руан изглежда е избегнал битката.

Глобално затопляне

През 2023 г. Нострадамус прогнозира, че температурите ще се покачат още повече и нивата на моретата ще се качат до неочаквани нива.

Той пише: „Като слънцето главата ще изгори сияещото море: Живата риба на Черно море почти ще се свари. Родос и Генуа ще бъдат полугладни.“

Граждански вълнения

С настоящата криза на разходите за живот и нарастващото глобално затопляне гражданските вълнения могат да достигнат нови висоти през 2023 г. Нострадамус предсказва: „Рано или късно ще видите големи промени, ужаси и отмъщение.“

Той също така пише: "Тръбата се тресе от голямо несъгласие. Споразумението е нарушено: вдигане на лицето към небето: кървавата уста ще плува в кръв; лицето, намазано с мляко и мед, лежи на земята."

Тази прогноза предполага, че може да възникне бунт срещу богатите, докато хората се борят срещу влошаващата се икономика.

Нов папа

Следващата прогноза на Нострадамус за 2023 г. е пристигането на нов папа, който да наследи Франциск. Той предсказа, че папа Франциск ще бъде последният истински папа и че следващият ще се провали.

Френският мистик пише: „В последното преследване на Светата римска църква Петър Римлянинът ще пасе стадото си сред много премеждия, след които градът със седем хълма ще бъде разрушен и ужасният Съдия ще съди хората. Край."

Небесен огън

Нострадамус също предвижда "Небесен огън върху кралската сграда". Смята се, че това означава, че нов световен ред ще се издигне от пепелта на цивилизацията. Последователите на Нострадамус смятат, че това може да се отнася за „края на времената“ или началото на нов световен ред.

Кацане на Марс

Нострадамус загадъчно споменава „падащата светлина върху Марс“ в своята книга с пророчества. Това може да се обясни с движението на планетата назад в небето поради ретроградно движение. От друга страна, може да се отнася до усилията на човечеството да обитава планетата.

Илън Мъск, основателят на SpaceX и новият собственик на Туитър, отдавна прогнозира, че хората ще кацнат на Марс до 2029 г.

Икономическа катастрофа

След пандемията от Ковид 19 и настоящата война в Украйна, светът преживява икономическа криза, като много страни в момента са потърпевши.

В книгата си френският гадател предрича, че „пшеницата ще се издигне толкова високо, че човекът ще изяде ближния си“. Тази прогноза предполага, че икономическият спад може да доведе до отчаяние и дисхармония поради нарастващите разходи за живот.