Предстоящата година ще дари с много късмет, успех и благоденствие едни зодиакални знаци, но космическите движения през годината ще донесат усложнения за останалите знаци.

Колелото на живота не спира да се върти, но същото се случва и със зодиакалното. Марс в Близнаци, Сатурн във Водолей, Плутон в Козирог и Юпитер в Овен - с тези ретроградни планети скоро ще настъпят сериозни опасности. Ако предсказанията ще накарат някои зодиакални знаци да се усмихват, то други определено няма да са доволни да разберат какво ги очаква през следващата година. През първото тримесечие на 2023 г. Сатурн се придвижва към знака Водолей и носи негативни мисли и конфликти. Плутон се установява в Козирог през същия период и не възнамерява да раздава пощада. Планетата на разрушението продължава пътя си към знака на Водолей и изтъква доста грешки, както ваши, така и тези на хората около вас. На всичкото отгоре Юпитер се премества в Овен и засилва физическата, умствената и емоционалната умора.

За три знака годината ще бъде доста напрегната. Представяме ви кои са 3-те зодии, които няма да бъдат пощадени от астрологичните явления и ще трябва да проявяват голяма доза предпазливост през 2023 г., за да организират по-добре действията си, без да допускат грешки, които ще им костват много.

Лъв

Въпреки че звездите ще ви помогнат да реализирате амбициите и мечтите си, нещата няма да са толкова лесни в социалната сфера. Началото на годината вероятно ще има донякъде горчив привкус, особено по отношение на връзките ви с близките.

Сатурн преминава в ретрограден режим във Водолей и ви има в полезрението си! Ще се появят спорове, караници и конфликтни ситуации от всякакъв вид, дори и да нямате нищо общо с това. Бъдете готови за всичко, Лъвове. Затова направете всичко, което е по силите ви, за да запазите хладнокръвие и да избегнете кавгите. Ако правите каквото си поискате, ситуацията може да ескалира и да доведе до раздяла. Ретроградният Юпитер в Овен ще ви донесе неочаквани професионални награди. Въпреки това избягвайте структурните конфликти на работното място, освен ако не приемете по-добро предложение за работа.

Дева

Дева, въпреки голямата ви решимост да покажете какво струвате в работата, някои пречки ще забавят бизнеса и проектите ви. Въпреки това не е изключено да пътувате или дори да се преместите. Избягвайте да прекалявате с преценката си, докато Юпитер е в Овен, с риск да бъдете затрупани от опустошителните последици на някои прибързани решения.

Вдъхновението не е достатъчно, Дева, особено докато Плутон е във Водолей, така че не бързайте и не жертвайте всичко, за да стигнете до върха! Имате повече какво да загубите, отколкото да спечелите. Плутон се насочва към Козирог и ако имате впечатлението, че планетите правят всичко възможно, за да ви извадят от зоната ви на комфорт, знайте, че са прави!

Стрелец

През 2023 г. за вас, Стрелци, не липсва вдъхновение, а успешната професионална кариера е основният ви проект. Предизвикателствата обаче, ще стават все по-сложни, особено по време на прехода на Плутон в Козирог.

Предизвикателствата сега са част от ежедневието ви. С преминаването на Сатурн под знака на Водолея някои от вас ще се сблъскат с финансови проблеми. Всъщност, що се отнася до вас, всичко е възможно, така че се пригответе да поемете ударите! Тези усложнения ще направят така, че пролетното затишие да продължи по-дълго от очакваното през следващата година. В любовта избягвайте да правите нещо нередно само заради моментно удоволствие. Не се поддавайте на изкушения, защото това може да има последствия за стабилността на връзката ви.

И все пак имайте предвид, че пътя ви напред зависи изцяло от вас и решенията, които ще вземете. Знаците ви казват само да ги подбирате по-предпазливо. Слушате ли вътрешния си глас, няма как да сбъркате!

Успешна нова 2023!