Изглежда напрежението относно принц Хари и Меган Маркъл, които се оттеглиха от кралските си задължения, достигна връхната си точка, тъй като восъчните им модели бяха премахнати от кралското семейство, поставено в музея на мадам Тюсо.

Стив Дейвис, генерален мениджър в лондонския музей на мадам Тюсо заяви: „Наред с останалия свят реагираме на изненадващата новина, че херцогът и херцогинята на Съсекс ще се оттеглят като „старши“ кралски особи. От днес фигурите на Меган и Хари вече няма да се помещават в нашата група от кралското семейство. Като две от най-популярните и обичани от нас фигури, те, разбира се, ще останат важна характеристика в лондонски музей на мадам Тюсо, докато наблюдаваме какво следва за тях в следващата глава.“

Двойката обяви решението си на 8 януари, публикувайки изявление в съвместния си акаунт в Инстаграм за това как са избрали да „направят промяна“ и да се оттеглят като „старши“ членове на кралското семейство, казвайки: „След дълги размишления и вътрешни дискусии, избрахме да направим промяна през тази година, като започнем да създаваме нова прогресивна роля в тази институция. Възнамеряваме да отстъпим като„ старши“ членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими, като същевременно продължаваме да подкрепяме изцяло Нейно величество кралицата. Именно с вашето насърчаване, особено през последните няколко години, се чувстваме готови да направим това приспособяване.“

Те обясниха, че продължавайки напред, планират да "балансират" времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, което, от своя страна, им дава възможност да отгледат сина си "с признателност към кралската традиция, в която се е родил", като същевременно осигуряват на семейството си и „място за фокусиране върху следващата глава“.

В официално изявление от кабинета на кралицата се твърди, че дискусиите с херцога и херцогинята на Съсекс са на „ранен етап“ и са свързани със „сложни въпроси“. То гласи: „Дискусиите с херцога и херцогинята на Съсекс са в начален етап. Разбираме желанието им да предприемат различен подход, но това са сложни въпроси, които ще отнемат време, за да се справим с тях“.