Всички следим живота на кралските особи на Великобритания с нескрит интерес. В Бъкингамския дворец винаги се случва нещо и много често то е повече от скандално. Заради своята популярност нито принц Чарлз, нито Кейт Мидълтън, нито кралица Елизабет II могат да скрият какво се случва в техния живот.

Разводи, изневери и голи снимки са само малка част от скандалите, с които е известно кралското семейство. 

Представяме ви 10 от най-големите скандали в Бъкингамския дворец:

Връзката на принц Чарлз със сестрата на Даяна

Най-голямата сестра на принцеса Даяна - лейди Сара Маккоркодейл, е известна с това, че именно тя я запознава с принц Чарлз.

Твърди се, че Сара и Чарлз са били заедно за кратко през 70-те години. 

Най-ужасната година

За кралица Елизабет II 1992 година ще влезе в историята като "annus horribilis" ("ужасна година"). Тогава три от четирите ѝ деца (принц Чарлз, принц Андрю и принцеса Ан) предприеха стъпки за прекратяване на браковете си. По-късно същата година Ан се жени повторно, въпреки че бившият ѝ съпруг е все още жив. Това е първият, но не и последния път, когато дете на британски монарх се жени повторно след развода си.

Нацисткият костюм на принц Хари

През 2005 година принц Хари предизвика възмущение, когато отиде на парти с костюми, облечен като нацист. Но това не е първият път, когато кралското семейство е свързвано с нацистите.

Съобщава се, че Едуард VIII комуникирал с членове на нацистката партия. Освен това всички сестри на принц Филип са женени за германци, някои от които може да са били нацисти. 

Кралица Елизабет II и принц Филипс са братовчеди

Оказва се, че кралицата и съпругът ѝ споделят една и съща кръвна линия и са пряко свързани с кралица Виктория.

В кралските среди винаги е имало ограничение в избора на половинка и двойките често имат роднински връзки.

Историческият развод на принцеса Маргарет

Сестрата на кралица Езилабет II Маргарет се жени за Питър Таунсен - най-обикновен гражданин. Питър се влюбва в нея, докато е женен, развежда се и тайно предлага брак на принцесата. След промени в законите на кралското семейство, двамата имат право да се оженят, но сватбата така и не се състои и те се разделят.

Малко след това принцесата се жени за фотографа Антъни Армстронг-Джоунс, но малко по-късно двамата се развеждат.

Така Маргарет става първата кралска особа от 15 век насам, която се развежда.

Кирливите ризи на принц Чарлз и Даяна

Даяна и Чарлз се обвиняват едни други в изневери. Даяна дори заяви, че в техния брак имало трима, така че било малко претъпкано.

Голите снимки на принц Хари

През 2011 година голи снимки на принц Хари, на които той играе на стриптийз билярд в Лас Вегас бяха пуснати в интернет пространството. 27-годишният принц беше на почивка, преди да отиде на служба в Афганистан за британската армия.

"Изложих себе си и семейството си. Явно съм повече войник, отколкото принц", коментира Хари.

Повторният брак на принц Чарлз с Камила

Камила и Чарлз се запознават през 1970 година. Двамата се срещат за известно време, но след това той се присъединява към Кралски военноморски сили.

В края на 70-те Чарлз се среща с Даяна и четири години по-късно двамата се женят. Тогава Камила и принца отново започват да се виждат тайно до трагичния инцидент, убил принцеса Даяна.

През 2005 година принц Чарлз най-накрая се ожени Камила Паркър. Това е първият път, в който бъдещ крал се жени повторно. 

Голата снимка на Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън и принц Уилям са на почивка във Франция, когато папарак успява да направи снимки на херцогинята, докато се пече на слънце без горнище. Бъкингамският дворец излезе с официално изявление, че се очаква личното пространство на кралските особи да се уважава и повдигна обвинения срещу фотографа и списанието.

Укриването на данъци и кралица Елизабет II

Изданието "Newsweek" съобщи, че кралицата е инвестирала най-малко 13,1 милиона долара в офшорни средства, защитени от данъци, на Каймановите острови и Бермудите.

Това твърдение доведе до разследване на финансите на кралицата, което доказа, че тя наистина не е платила 15 млн. долара данъци.